{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Pomalo čudna odluka
Neočekivana vest iz Minhena: Bajern smenio Dejana Radonjića

Pomalo iznenađujuća vest stiže iz Nemačke: minhenski Bajern odlučio je da prekine saradnju sa crnogorskim stručnjakom i jednim od najtrofejnijih trenera u istoriji Crvene zvezde, Dejanom Radonjićem.

Tim iz Minhena je ove sezone neprikosnoven u Bundesligi (14:0), ali čelnicima Bajerna saigurno nisu bili po volji loši rezultati u Evroligi. Bajern je bio neprepoznatljiv na gostovanjima, videlo se to i u nedavnom okršaju sa Crvenom zvezdom, koji je srpski šampion dobio prilično ubedljivo – 93:63. Ipak, odluka rukovodstva Bajerna jeste pomalo čudna, jer je Radonjić iza sebe imao solidne rezultate. Čak i više od toga. 

Kao trener Bajerna Dejan Radonjić je osvojio dve titule šampiona Nemačke. Prošle sezone Bavarci su bili sjajni u Evroligi (16:14), međutim ove godine nije došlo do iskoraka. Posle prvog kruga elitnog klupskog takmičenja Bajern nije konkurentan za plasman u plej-ofu. Ostvarili su šest pobeda.

Dejana Radonjića će na klupi Bajerna privremeno zameniti Oliver Kostić, njegov dosadašnji pomoćnik.

Bajern je promovisao Radonjića u šefa stručnog štaba 2. aprila 2018. godine. Došao je umesto Aleksandra Đorđevića i ispunio dobar deo zadataka pretpostavljenih. Međutim, izgleda da Radonjić nije mogao da zamaskira rupu nastalu odlaskom Stefana Jovića.

 

Najnovije vesti


×