{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

NBA VEČERAS: Koga će Batler da izgura iz prve petorke Majamija?

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 1
Verovatno Kendrika Nana, ali to ne bi trebalo drastično da ugrozi njegov učinak. Tipujemo i na Moranta i Grina
NBA VEČERAS: Koga će Batler da izgura iz prve petorke Majamija?

Nakon puno uzbuđenja u sinoćnjim utakmicama, večeras NBA liga ima nešto laganiji raspored. Tek su tri utakmice na rasporedu, a mi vam nudimo tri kladioničarska saveta.

KENDRIK NAN (broj poena (tip 13,5), tip više, kvota 1,75)

Dva su rukija Majamija, Kendrik Nan i Tajler Hiro, obeležili dobar ulazak Hita u sezonu, a uoči večerašnje utakmice protiv Atlante pitanje je ko će ispasti iz petorke. Naime, večeras će za svoj novi klub debitovati Džimi Batler koji je otvaranje sezone propustio zbog porodičnih razloga. Prema vestima iz Amerike, u petorci će ostati Nan koji ima zaista sjajne brojke. U prve tri utakmice igrao je prosečno 31,7 minuta te ubacivao 22,3 poena uz 51,9% šuta. Sigurno je da će mu se broj šuteva dolaskom Batlera smanjiti, ali to ne bi trebalo da bude toliko drastično da padne ispod ove granice.

DŽA MORANT (broj poena (tip 13,5), tip više, kvota 1,75)

Dža Morant je u prve tri utakmice karijere opravdao status velikog potencijala koji je imao prije dolaska u NBA ligu. Drugi pik drafta je na proseku od 18 poena uz 51,2% šuta i 50% za tri. Ima i šest asistencija te 3,7 skokova i 1,7 ukradenu loptu, a jasno je da se ne boji da preuzme odgovornost kada je najpotrebnije. Noćašnju granicu probio je u dve od dosadašnje tri utakmice, a s obzirom da ima odrešene ruke u napadu, sigurni smo da će imati dovoljan broj šuteva da ubaci najmanje 14 i protiv Luke Dončića i Dalasa.

DENI GRIN (broj poena (tip 9,5), tip više, kvota 1,85)

Deni Grin ima sigurnu minutažu u Lejkersima (u prve tri utakmice je na 29 minuta u proseku), a praktično je jedini pravi šuter u startnoj postavi ekipe iz Los Anđelesa. To ne znači da ubacuje previše, na proseku je od 14 poena i to zahvaljujući prvoj utakmici kada je postigao 28 dok je u sledeće dve ubacio devet, odnosno pet poena. No, jasno je da Grin ima dovoljno prostora za šut i da će na svakoj utakmici imati svojih 10-ak lopti. S barem solidnim prosekom i protiv Memfisa koji ne gine baš u fazi odbrane, današnja granica bi mogla biti pređena.

SERIJE

Majami je jedna od ekipa koja je prijatno iznenadila na otvaranju sezone. Nije stvar u omeru 2-1 već u utisku kojeg su mladi igrači Hita ostavili bez Džimija Batlera koji zbog porodičnih razloga nije igrao u prve tri utakmice. Da su rezultati Majamija iznenađenje potvrđuje i činjenica da su opklade na poene u sve tri kategorije išle u “više“. Majami je redom ubacio 120, 131 i 109 poen, primio 101, 126 i 116, a ukupno je bilo 221, 257 i 225 poena. Atlanta je u prve tri utakmice redovno primila manje poena od zadate margine (redom 100, 99 i 105), a na njenim utakmicama je zbir sva tri puta takođe bio “manje“ (217, 202 i 208). Granice za noćašnju utakmicu su 115,5 poena na Majami, 107,5 na Atlantu i 223,5 na ukupan broj poena u meču.

Denver ima tri pobede na otvaranju sezone, a specifično za njih je da je u sve tri ukupan zbir poena bio manji od ponuđene granice koje su redom bile 208, 215 i 195. Granica za noćašnju utakmicu protiv Dalasa je 215,5, ali treba znati da je na poslednje dve partije Maveriksa palo 239 i 240 poena.

Piše: Emir FULURIJA
Foto: Reuters


Pogledajte novu epizodu serije Ekipizza...

 

Najnovije vesti


×