{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

NBA TIKET: Lenard u plus, Bledso u minus

/ Izvor: mozzartsport.com
Šta kažete?
NBA TIKET: Lenard u plus, Bledso u minus

Milvoki je u Toronto stigao s vođstvom od 2-0. Ne treba zaboraviti da su Baksi do finala Istoka stigli posle dva brejka u Bostonu, tako da će Reptorsi biti pod posebnim opterećenjem. Milvoki je takođe slavio u oba prethodna ovosezonska gostovanja u Kanadi, a Toronto je poslednji put savladao Bakse na svom terenu posle četiri deonice pre više od dve godine...

Kavaj Lenard (broj poena (32,5), tip više, kvota 1,85)
To što Toronto gubi 2-0 nije tragično jer je Milvoki pobedio u dve domaće utakmice. No, noćas je ključna utakmica za Reptorse jer niko nikad nije osvojio seriju nakon što je izgubio prve tri utakmice. Kada je već tako, najlakše je tražiti još bolji učinak od najboljeg igrača, a to je sigurno Kavaj. On je u svakoj od prve dve utakmice ubacio 31 poen pa ova margina nije nedostižna. Kavaj zna kako da se ponaša u ovakvim situacijama i nosi se s pritiskom i nema nikakve sumnje da će on odraditi svoje. Uostalom, to nije ni bilo upitno. Mnogo veći problem Toronta su njegovi saigrači.

Kajl Lauri (broj poena (14,5), tip više, kvota 1,85)
Kajl Lauri je sigurno jedan od najvećih, ako ne i najveći problem Toronta. Već je opevano njegovo 'nestajanje' u plej-ofu koje se redovno događalo prethodnih godina, a ni ove sezone Lauri nije merilo stabilnosti što je pokazao i u ovoj seriji. U prvoj utakmici ubacio je 30, u drugoj 15 poena i stvarno je teško prognozirati koji će se Lauri noćas pojaviti. Ali, utisak iz ovih utakmica je da je on mnogo odlučniji nego u nekim prethodnim sličnim situacijama i da nije prepadnut kao što je to nekad znao da bude. S obzirom na očekivani volumen ispucanih lopti (14 po utakmici uz 6-7 slobodnih bacanja) to bi trebalo da znači prebacivanje ove margine bez obzira na postotak šuta.

Nikola Mirotić (veliki broj poena (12,5),tip više, kvota 2,55)
Mirotiću
očigledno odgovara uloga startera. Iako ne igra više od 25 minuta, dobro koristi sve prilike koje mu se otvaraju, posebno jer je odbrana Toronta posvećena zatvaranju Janisa. Mirotić je u prve dve utakmice postigao 15, odnosno 13 poena, a kako trener Baksa Majk Budenholzer nakon 2-0 nema potrebu menjati rotacije, očekujemo sličnu ulogu i učinak crnogorskog Španca i u trećoj utakmici.

Erik Bledso (broj poena (13,5), tip manje, kvota 1,85)
Plejmejker Baksa nije u dobroj šuterskoj formi, a očekujemo da se to nastavi i večeras. Dosta se Bledso troši u odbrani gde 'ganja' Laurija i ponekad nema dovoljno vremena ni snage za napad. Od ove četiri opklade ova je najrizičnija, ali kako očekujemo veliki pritisak Toronta, onda se i manje poena na Bledsoa isplati odigrati.

Piše: Emir Fulurija
Foto: Reuters

Najnovije vesti


×