{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

NBA radi na planu za otkazivanje sezone, uslediće lančana reakcija

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 2
Ako se otkaže najjača košarkaška liga sveta, sve će se lige prekinuti definitivno
NBA radi na planu za otkazivanje sezone, uslediće lančana reakcija
©AFP

Nije to nikakva tajna - u košarkaškom svetu uglavnom svi čekaju da vide poteze čelnika NBA lige, pre nego što sami donesu odluku. U roku od nekoliko sati Evroliga i domaća takmičenja širom Evrope i sveta stopirana su posle odluke NBA da suspenduje takmičenje pošto je Rudi Gober bio pozitivan na testu virusa korona. Kako je sve tada stopirano u dosluhu sa ljudima "preko bare", tako će se i odluka o nastavku doneti kada NBA povuče prvi potez...

Zbog toga je mnoge zabrinulo saznanje novinara ESPN Brajana Vindhorsta da NBA intenzivno razmišlja o planu za potpuno otkazivanje preostale sezone 2019/20. Vindhorst je objasnio da NBA traži “ugao kako da skroji najbolji plan za gašenje sezone“.
“Razgovori između Unije igrača i čelnika NBA su održani ove nedelje, a lično sam imao priliku da razgovaram s obe strane o ovom problemu. Jasno je da NBA traži pravi ugao kako bi se liga otkazala s najmanje posledica. Takozvani idealni scenario“, piše Vindhorst i nastavlja:
“Naravno, NBA ne mora još da povuče ovaj potez, ali sve se više razmišlja o tome i ostavlja se kao opcija. Trenutno uopšte nema razgovora o tome kako i kada nastaviti ovu sezonu, oni su maksimalno usmereni na finansijski momenat otkazivanja sezone. Čini mi se da po pitanju nastavka sezone postoji izražen pesimizam“.

Evroliga - četiri opcije za nastavak sezone

U Sjedinjenim Američkim Državama drastično je porastao broj obolelih i preminulih od virusa korona. Do kraja jučerašnjeg dana ukupno je 277.522 slučaja COVID-19, a preminulo je 7.403 ljudi... Kako situacija postaje sve alarmantnija, jasno je zašto postoje sve glasnija razmišlja o ranom kraju sezone, bez njenog daljeg nastavka.

Što se evropskog kontinenta tiče, Evroliga dosad uopšte nije pominjala scenario u kojem se takmičenje otkazuje. Jedan od vodećih ljudi elitnog klupskog takmičenja Ed Skot izneo je nedavno četiri rešenja za redovan završetak sezone, ne i opciju u kojoj se takmičenje otkazuje. S obzirom na novi razvoj situacije, jasno je da će sada i Evroliga, koja se trudi se što više prilagodi NBA sistemu, početi da misli i o onom najlošijem scenariju po sve – da se sezona potpuno otkaže.

Za to se, između ostalih zalaže sve više igrača širom Evrope, a bivši kapiten Crvene zvezde Luka Mitrović smatra da bi odigravanje Evrolige u jednom gradu bilo “košarkaško samoubistvo“.

Ako se na kraju i Evroliga otkaže, lančano će se skroz prekinuti i ostala košarkaška takmičenja koja dosad nisu...

Foto: ©AFP

Najnovije vesti


×