{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

NBA Ol star: Bertans debituje u šutiranju trojki, Dvajt Hauard zakucava posle 11 godina

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 1
Spremna su i nova pravila...
NBA Ol star: Bertans debituje u šutiranju trojki, Dvajt Hauard zakucava posle 11 godina

Branilac titule Džo Heris i zvezde Damian Lilard i Tre Jang, predvodiće ovogodišnje takmičenje u šutiranju trojki na NBA Ol star vikendu u Čikagu (15. februar). Pored navedenih zvezda učešće su uzeli Badi Hild (drugi put), a kao debitanti oprobaće se Devonte Grem, Dankan Robinson, Zek Levin i bivši igrač Partizana Davis Bertans.

Osim novih učesnika, očekuju nas i nova pravila. Umesto 25 lopti imaćemo 27, vreme je produženo - umesto jednog minuta, učesnici će imati 70 sekundi. Povećan je i broj poena - nekada je maksimum iznosio 30 (u vreme kada je Peđa Stojaković pobeđivao), pa je povećan na 34, a sada će učesnici moći da ostvare 40 poena. Dve lopte postavljene su levo i desno od centralne pozicije i donosiće po tri poena.

Takmičenju u zakucavanjima u Čikagu se održava prvi put od davne 1988. godine, kada je Majkl Džordan na neodoljiv način nadmudrio Dominika Vilkinsa i osvojio svoju drugu uzastopnu titulu. Ove godine predvodnik je Dvajt Hauard, koji je osvojio ovo takmičenje 2008. godine. Vraća se posle 11 godina. Pored Hauarda, u konkurenciji će se naći Aron Gordon, Derik Džons Junior i debitant Pet Konaton.

Učesnici će u dva kruga izvesti bilo koje zakucavanje po želji. Igrači će imati najviše tri pokušaja da završe svako zakucavanje u prvom i poslednjem krugu. Pet sudija ocenjuje svako zakucavanje na skali od šest do deset, što može da rezultira najvišom ocenom 50 i najnižom ocenom 30. Sva četri takmičara dobijaju po dva zakucavanja u prvom krugu. Dvojica sa najvećim kombinovanim rezultatom idu u finale, gde se kasnije kruniše pobednik.

Gledaćemo i nadmetanje u košarkaškim veštinama, gde će igrači pokazati koliko su dobri sa loptom. Kao i prošlih godina imaćemo dve grupe, bekove i visoke igrače. Pored branioca titule od prošle godine Džejsona Tejtuma, svoje veštine će nam pokazati i Bem Adebajo, Patrik Beverli, Spenser Dinvidi, Kris Midlton, Derik Rouz, Domantas Sabonis i Paskal Sijakam.

Najnovije vesti


×