{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
O prelazu s parketa u fotelju, životnim planovima, Crvenoj zvezdi u Evrokupu, prvom peharu na novoj funkciji, knjizi koju piše...
Nataša Kovačević - između predsednice i košarkašice
""

Od igračke karijere oprostila se peharom u Kupu, a na isti način je otpočela i njena nova uloga u KKŽ Crvena zvezda. U Natašu Kovačević verovatno niko nije sumnjao kada je prošlog leta preuzela rukovodeću funkciju slavnog ženskog kolektiva pod obručima, a definitvnu potvrdu da je spremna za velika dela dobili smo Zvezdinim osvajanjem pehara na završnom turniru Kupa Milana Cige Vasojevića. Devojka koja je u poslednjih nekoliko godina pomerila granice mogućeg i svojom snagom, odlučnošću i optimizmom za mnoge postala simbol uspešne borbe sa nedaćama, nastavila je da niže uspehe i u sasvim drugačijoj ulozi.
"Moram da priznam da mi je bilo mnogo teže da gledam sa strane, nego svojevremeno kada sam bila na terenu", sa ponosom počinje priču Nataša Kovačević i dodaje:  
"Ipak, posle svega što su devojke prikazale osećaj je izvanredan i posebno sam srećna zbog njih. Primetno je da napreduju, što je potvrda da se sa njima dobro radi i to me ispunjava ogromnim osećajem zadovoljstva. Trofej koje su osvojile njima pruža dokaz da su na pravom putu i sigurna sam veliki podstrek za još naporniji rad što je preduslov za dalji napredak".

Mlada predsednica priznaje da je pre početka sezone postojala ogromna želja da se odbrani pehar u Kupu, a da je Zvezda igrama to i zaslužila.
"Imamo veoma mlad i perspektivan tim, a ono na šta sam veoma ponosna je da među igračicama vlada izvrsna atmosfera. Poseduju neophodni osećaj pripadnosti klubu i sjajan timski duh što ih, čini mi se, tera da često idu i preko granica svojih trenutnih mogućnosti. Taj osećaj je nešto što težimo da gradimo i ljubomorno čuvamo i u budućnosti".

Kada Natašu Kovačević upitate o ambicijama za budućnost unapred ima spreman odgovor.
"Da se još više popuni vitrina sa trofejima. Trijumf u Kupu smo proslavile i stavljamo iza sebe. Gledamo samo napred, na predstojeći plej-of sa željom da posle dugo vremena vratimo titulu šampiona. Zvezda je u bogatoj istoriji 28 puta bila prvak države, i jedva čekamo da na dres prišijemo i treću zvezdicu", kratko zastaje Nataša i potom spušta loptu na zemlju:
"U životu i u sportu najvažnije je da svakodnevno učite i napredujete. Kada sam igrala sa ovim devojkama one su učile od mene, a sada ja učim i razvijam se sa njima. Velika mi je čast što sam u mogućnosti da pratim njihov razvoj koji je zapravo samo podsetnik na to koliko još moraju da rade. Najvažnije mi je da one imaju dobre uslove koje je veoma teško obezbediti. Moja želja je da budemo nezavisni i stabilni, a da pritom animiramo ljude da gledaju žensku košarku i ženski sport uopšte. Učešće u regionalnoj ligi ove sezone svakako je korak napred, a nadam se da za dve-tri godine možemo da oformimo budžet koji će nam omogućiti učešće u Evrokupu".

I pored obaveza koje ima na rukovodećoj funkciji u klubu Nataša Kovačević se i dalje stručno usavršava.
"Do leta planiram da diplomiram na oba fakulteta. Upravo završavam diplomski rad na Fakultetu za sport. Osim toga veoma mi je drago što sam primljena na projekat FIBA pod nazivom Tajm-aut kroz koji ću moći da steknem dodatno iskustvo na polju sportskog menadžmenta", kaže Nataša i otkriva da to nije sve:
"Završavam i pisanje knjige koja će predstavljati moju priču o košarci i životu i u tome mi svesrdno pomaže novinar Politike Aleksandar Miletić kome sam veoma zahvalna. Ideja za knjigu se u meni rodila iz prostog razloga jer su me posle nesreće brojni ljudi pitali kako sam se sa tim suočila i kako sam prebrodila tu tragediju. Svi su očekivali neki revolucionarni savet, ali da bi došli do pravog odgovora moraju da upoznaju mene, kako je prolazilo moje odrastanje, odnos sa mojom porodicom i šta sam sve prolazila trenirajući košarku. Jedino iz te sveobuhvatne priče moguće je doći do pravih zaključaka, a nadam se i do nekih smernica koje će pomoći u trenucima sumnje i izazova", konstatovala je Nataša Kovačević.

(FOTO: MN Press)

×