{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Huliganski pir posle meča PAO – Barselona
Napadnute sudije u Atini, najgore prošao Lamonika

Svega smo se nagledali u grčkoj košarci prethodnih godina. Od divljanja huligana, bakljada u hali, tuča na parketu, do izbacivanja Olimpijakosa iz Prve lige... Ovogaputa Grci su prevršili svaku meru, pošto su posle susreta Panatinaikos - Barselone (81:92) maskirani huligani razbili prozor taksija u kome su se nalazile sudije, a tom prilikom povredili poznatog italijanskog arbitra Luiđija Lamoniku.

Incident se dogodio pet kilometara od dvorane OAKA, u trenutku kada su se arbitri vraćali u hotel sa utakmice 25. kola Evrolige. U vozilu su, osim Lamonike, bili Damir Javor i Emin Mogulkoč, kao i delegat Nikos Pitsilikas.

Najgore je prošao Luiđi Lamonika, pretrpeo je povrede lice, zbog čega je prevezen u bolnicu. Posle detaljnog pregleda i lekarske pomoći, Lamonika se pod policijskom pratnjom vratio u hotel, a rano jutros je otpraćen na aerodrom, posle čega je napustio Grčku. Italijan godinama važi za jednog od najboljih sudija na Starom kontinentu.

Policija nije identifikovala počinioce ovog dela, mada se pretpostavlja da su arbitri napadnuti zbog navodnog lošeg suđenja na meču Panatinaikosa i Barse. Lamonika, Javor i Mogulkoč dosudili su nekoliko prekršaja u korist katalonske ekipe u trenucima kada se lomio meč, što je dovelo do toga da Barsa poenima sa linije slobodnih bacanja stekne prednost i kasnije pobedi. Huligani to nisu mogli da podnesu...

(FOTO: Star sport)

 

×