{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Asvel želi da napravi poslednji korak u polufinalnoj seriji protiv Nantera
Monako već čeka u finalu

Završnica francuskog košarkaškog šampionata gotovo da teče bez ikakvih uzbuđenja, pošto je samo jedna serija za sada u četvrtfinalu i polufinalu donela više od minimalnog broja utakmica. U svim ostalim, timovi su jedni druge častili „metlama“, a samo smo u seriji između Nantera i Elana u četvrtfinalu gledali majstoricu.

Asvel će večeras imati priliku da nastavi ovu seriju i maksimalnom pobedom počisti upravo Nanter, a za to će im biti neophodan trijumf na strani, što naravno nije nimalo lako za očekivati. U predgrađu Pariza se već uveliko nadaju da je iznenađenje moguće i daće sve od sebe kako bi seriju odveli barem u majstoricu.

Ali po pogledu na sastave, kao i rezultate tokom čitave ove sezone, jasno je da će se ekipa iz Liona isključivo o svemu pitati. Asvel je ove sezone učestvovao u četvrtfinalu Evrokupa, završio na prvom mestu na tabeli u ligaškom delu šampionata, a tokom sezone je kao šlag na tortu došla i vest da će Astrobal naredne sezone ugostiti najbolje evropske ekipe, pošto je klub dobio licencu za učešće u Evroligi.

Prve dve utakmice nisu donele nikakvu dramu. U prvoj je Asvel već do poluvremena rešio pitanje pobednika, a nastavio je u istom ritmu i u nastavku i nije dozvolio Nanteru da rezultatski dobije nijednu četvrtinu na ovoj utakmici. U drugoj smo gledali sličnu priču, ali su u ovom meču Parižani ipak uspevali da do sredine treće deonice održe rezultatski priključak, a s vremena na vreme i da povedu.

Na toj drugoj utakmici, u ekipi Asvela tri igrača imala su identičan učinak od po 14 poena. Mantas Kalnietis, Amin Noua, kao i Miro Bilan vodili su tim iz Liona do sasvim zasluženog trijumfa. Pokušao je Nanter da uzvrati preko Haukura Palsona, koji je uspeo da dođe do 18 poena, ali sve je bilo dovoljno samo za častan poraz ekipe iz predgrađa Pariza.

Ono što uliva nadu da bismo ovde ipak mogli da gledamo produžetak serije jeste međusobni skor između dve ekipe. Zanimljivo je da je oba susreta u ligaškom delu šampionata dobio upravo Nanter, a drugi čak prilično ubedljivo na gostujućem terenu rezultatom 96:74. Generalno gledano, Parižani su trijumfovali na pet od šest poslednjih utakmica pred ovaj polufinalni obračun.

I upravo je poslednji neuspeh Parižana onaj protiv Nantera, pre više od mesec i po dana. Od tada, ekipa iz Liona je vezala čak 11 pobeda i trasirala put ka samoj završnici domaćeg šampionata. Biće zanimljivo videti da li imaju snage da taj posao i završe.

Poenterski gledano, ne treba očekivati ni previše efikasnu, a ni neefikasnu utakmicu. Mečevi ova dva tima uglavnom se završavaju sa između 150 i 160 postignutih poena, pa ništa drugačiju priču ne bi trebalo ni večeras očekivati. Stoji činjenica da je Nanter pod velikim pritiskom, jer ima zaostatak u seriji, ali će potpomognut navijačima pokušati i ovu prepreku da zaobiđe i preskoči.

FRANCUSKA 1 - PLEJ-OF, POLUFINALE

Petak
20.45: (2,10) Nanter (14,0) Asvel Lion (1,85) /u seriji 0:2/

Napomena: Kvote su podložne promenama

Piše: Srđan TODOROVIĆ
Foto: MN Press

Najnovije vesti


×