{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Miško Ražnatović: Jokić nije zaslužio da se nađe na stubu srama, pogotovo jer je plan uspeo

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 29
Poznati agent govorio za Nedeljnik o mnogim aktuelnim temama, a pogotovo onim vezanim za Nikolu Jokića
Miško Ražnatović: Jokić nije zaslužio da se nađe na stubu srama, pogotovo jer je plan uspeo

Odahnula je košarkaška Srbija kada je dobila potvrdu svog najboljeg igrača da će zaigrati na ovogodišnjem Mundobasketu u Kini. Dugo, možda i predugo trajala je neizvesnost oko toga da li će Jokić obući dres Srbije posle tri godine pauze, ali u momentu kada više nikakve dileme nema, negativna atmosfera koja se stvorila oko vrsnog centra deluje gotovo neverovatno. Ponajviše jer je deo javnosti Nikolu Jokića razvlačio kao najvećeg protivnika srpskog tima...

Veče pre nego što je Nikola saopštio da će zaigrati na Mundobasketu, njegov agent Miško Ražnatović je na društvenim mrežama objavio čestitku zbog izbora srpskog asa u najbolju petorku NBA lige i tom prilikom je iskoristio Jokićevu fotografiju u dresu Orlova. Još se tada sve to činilo kao suptilna najava onoga što je usledilo narednog dana. 
“Naravno. Veoma često koristim Tviter da na neki način nagovestim ono što dolazi, a što u tom momentu iz različitih razloga ne može direktno da se objavi. Upravo stoga je za ilustraciju i izabrana  Jokićeva fotografija u dresu Srbije“, otvorio je Ražnatović poduži intervju za Nedeljnik.

Jokić potvrdio: Igram za Srbiju!

Momak iz Sombora je pre same potvrde da će igrati ponovo za Srbiju izjavio da će morati da „razgovara s roditeljima, klubom, agentom“ pre nego što donese konačnu odluku, zbog čega su mnogi odmah digli svoj glas protiv Miška Ražnatovića.
“Većina košarkaša iz Evrope koji igraju u NBA imaju svog izvornog agenta, a to sam u Nikolinom slučaju ja, te i NBA agenta kojeg uvek bira taj evropski agent. Svi mi u Evropi imamo partnere u NBA. Ja i ne bih morao da ih imam, pošto sam imao tu NBA licencu, mogao bih da o ugovorima pregovoram direktno, ali priroda posla je takva da, pogotovo u slučaju zastupanja velikih igrača, to ne može da radi jedan čovek, pa čak ni agencija iz Evrope. Kada je Nikola rekao da treba da razgovara i sa agentom, mislio je na mene, naravno. S obzirom na to da se američki agenti bave uglavnom biznisom u SAD-u“.

Podsetio je Ražnatović na to da Jokić u kvalifikacijama za Svetski kup nije igrao jer „NBA igrači tog kalibra nisu igrali te utakmice“ i ukazao na to da izostanak Janisa Adetokunba u istom momentu niko nije ni primetio...
“Godinu dana ranije on je propustio Evropsko prvenstvo i svi znaju razlog. Radilo se o zadnjoj godini njegovog ugovora i godini iz koje je trebalo da napravi veliku sezonu, velike brojeve i da proba da napravi taj veliki ugovor, što je na kraju uradio. Nema dileme, i to svi moraju da znaju, da ukoliko igrač provede leto u odmoru radeći po programu koji mu NBA ekipa propiše i sa trenerima koji dolaze ovde, te sa ranim odlaskom u SAD, imaće sezonu bolju nego kada to ne radi i taj ceo program prekine da bi krenuo da igra košarku i ozbiljne utakmice, a potom od te ozbiljne košarke uzme odmor i krene proces pripreme za sezonu iz početka. Ko god kaže drugačije, nije u pravu“.

Fobije iz prošlosti i svi otkazi srpske košarke: Od Divca i raspada “Tima snova“ do Nikole Jokića

Ali...
“To ne znači da igrači ne treba da igraju za reprezentaciju, ali u momentima kada je to ekstremno važno, treba preskočiti neko leto. On je to uradio dosad samo jednom. Tako da ne postoji nijedan razlog da se Nikola Jokić nađe na stubu srama jer je propustio jednu akciju s najvećim mogućim opravdanjem koje je iko imao. I pokazalo se da je izostajanje bilo opravdano, jer je cilj postignut, a što je manje važno u ovom slučaju“, smatra Ražnatović.

Kompletan intervju Miška Ražnatovića možete pročitati u štampanom izdanju magazina Nedeljnik.

Foto: Star Sport

×