{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Milojević: Nadam se da će moj sledeći korak biti NBA liga

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 1
Trener Mege u opširnom intervjuu za Večernje novosti govorio o tekućoj sezoni, budućim koracima i saradnji sa mladim košarkašima kroz godine
no_image.png

Protiče deseta godina od kako se Dejan Milojević nalazi na kormilu Mege. Za to vreme, mladi stručnjak koji se odnedavno nalazi uz Igora Kokoškova na klupi reprezentacije Srbije, uspeo je da se domogne i trofeja u finalu Kupa Radivoja Koraća, kao i nastupa u samoj završnici regionalne ABA lige.

Sarađivao je Milojević sa brojnim srpskim košarkašima, koji sada dane provode igrajući u nekim od najjačih liga na planeti. Kroz njegove ruke prošli su Nikola Jokić, Vasa Micić... A strateg Mege u intervjuu za Večernje novosti kaže da se i dalje čuje sa svakim od njih i da je ponosan na njihove uspehe.
"Možda kada se završi karijera Nikole Jokića on bude naš najbolji igrač svih vremena. Mnogo mi je drago što sam radio sa takvim superstarom. Srećan sam što se dobro nosi sa slavom. Sa većinom igrača koji su otišli iz Mege se čujem, pa tako i sa njim", ističe Milojević.

Ove sezone Mega je imala određenih muka u ABA ligi, pošto se veći deo takmičarske godine borila za opstanak. Prekid nadmetanja, ovaj klub je dočekao na pretposlednjoj poziciji na tabeli. Milojević ipak ističe da se može izvući dosta toga dobrog iz čitave situacije.
"Regionalno takmičenje nikad nije bilo jače, a mi smo u sezonu ušli veoma mladi. Izgubili smo neke utakmice na početku, tu nam je palo samopouzdanje. Kao i svake godine, drugi deo lige smo odigrali bolje, jer su mladi igrači napredovali. Rad krene da se isplaćuje i onda i partije budu znatno kvalitetnije. Ne znam kako će se takmičenje završiti, ono što smo mogli da uradimo na terenu, mi smo uradili. Postoje šanse da opet neko od igrača završi u NBA, tako da sam zadovoljan na kraju", nastavlja Milojević priču za Novosti.

Ističe da je veliko zadovoljstvo bilo raditi sa Igorom Kokoškovim tokom prvog kruga kvalifikacija za Evrobasket.
"Kokoškov je vrhunski čovek i stručnjak, zadovoljstvo je raditi sa njim. Na prvoj akciji smo imali malo vremena da bilo šta uradimo, zabeležili smo pobedu i poraz, ali je celokupan utisak odličan".

Za kraj, Milojević ističe da se naredni planovi tiču isključivo NBA lige, te da se nada da će porodično naredne godine produžiti u SAD, jer je to naredna stanica njegovog sina koji igra u Beovuku.
"Zadovoljan sam njegovim razvojem, kakav je košarkaš i kakav je čovek postao. Borben je kao i ja, ali igra potpuno na drugoj poziciji, bek je, pa ne mogu da kažem da imamo sličnosti. Dovoljno je dobar da obezbedi stipendiju na američkom koledžu, tako da je naša porodična želja da naredne godine svi odemo u SAD. Mislim da je za njega najbolje da završi tamo fakultet, a i nadam se da će moj sledeći korak biti NBA. Ipak, želje su jedno... Ne znam da li će se ostvariti, ali plan nam je otprilike takav", zaključuje Milojević intervju za Večernje novosti.

Foto: KK Mega Bemax / Ivica Veselinov

Najnovije vesti


×