{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Miler-Mekintajer je suvo zlato, Simonović stavio tačku, Cedevita Olimpija jedva upucala Cibonu

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 4
Američki košarkaš imao je glavnu ulogu u pobedi njegovog tima
Miler-Mekintajer je suvo zlato, Simonović stavio tačku, Cedevita Olimpija jedva upucala Cibonu

Teško da je iko mogao da zamisli da će se Cedevita Olimpija ovoliko namučiti sa ekipom Cibone. Doduše, sastav iz Ljubljane je sam kriv, jer nije iskoristio brojne prilike da rezultatski u potpunosti reši meč kada su se Zagrepčani „nudili“. Pobeda je, ipak, upisana nakon nešto bolje igre u samoj završnici meča – 79:70.

Kao što smo pomenuli, mogla je Cedevita Olimpija utakmicu da prelomi u prvoj, pa u drugoj, a onda i u trećoj četvrtini. Svaki put je tim iz Ljubljane stizao do sasvim dobre rezultatske prednosti, koju bi potom prosipao i na kraju dozvolio da se meč rešava u poslednjoj četvrtini. Na kraju je morao da čeka na inspiraciju Kodija Miler-Mekintajera i Marka Simonovića, koji su trojkama rekli da je drame dosta.

Miler-Mekintajer je na kraju upisao 24 poena, a dvocifreni u ekipi iz Ljubljane bili su Blažič sa 12 poena i Boutrajt sa 10 poena. Na drugoj strani, Vucić sa 17 poena i Gibson sa 14 poena predstavljali su najveći problem za Zmajeve.

Na samom početku meča se činilo da Cibona, ipak, neće predstavljati problem za Cedevita Olimpiju. Mnogo problema u realizaciji imali su Zagrepčani, a sa druge strane je stajao raspoloženi Miler-Mekintajer. Koš po koš i Cedevita-Olimpija se polako, ali sigurno odvajala na sigurnu rezultatsku distancu. Nije tu bilo nekih velikih serija, jednostavno, tim iz Ljubljane je igrao pametno i gradio je prednost, koja je na kraju prvog kvartala glasila – 21:14.

Gotovo identična priča je ispričana u drugom kvartalu. Pokušavala je Cibona tu i tamo da se vrati u ovaj meč, ali je uvek odbijana od strane veoma solidne odbrane Slovenaca. Rasla je prednost tima iz Ljubljane do maksimalnih „plus 15“, nakon čega se zagrebački tim donekle trgao i smanjio na 42:31 na poluvremenu.

Napadački vrlo loše su stajale ekipe po povratku sa odmora. Gotovo da se ništa nije pomerilo sa mrtve tačke nakon uvodnih pet minuta treće deonice, a onda je na scenu konačno stupila ekipa Cibone. Zakucavanje Vucića, a potom trojka Bilinovca, kao i dvojka Novačića dovela je Zagrepčane do nade da bi ovaj meč mogli da uvedu bar u nešto neizvesniji tok.

Kratko je trajala radost u taboru Cibone. Zmajevi su ponovo krenuli da „bljuju vatru“ sa distance i trojkama Simonovića i Mulalića su se odlepili na 13 poena prednosti. Do kraja četvrtine, Cibosi su se koliko-toliko konsolidovali i u poslednjih deset minuta igre uneli zaostatak od devet poena – 57:48.

Ipak, Cibona nije želela da se preda. Odličnom sekvencom na startu poslednje deonice prišli su Cedevita Olimpiji na svega tri poena zaostatka i dobili smo ono što smo priželjkivali – veliku dramu!

Zmajevi gotovo ništa nisu mogli da pogode, ali su nekako uspevali da se održavaju „iznad vode“. Miler-Mekintajer, Stipanović i Boutrajt su uz jedvite jade pogađali i čuvali su prednost Cedevita Olimpije. Slaven Rimac je na vreme reagovao tajmautom, uspeo je da utegne odbranu, nakon čega su usledili i pravi „plodovi“ na drugom kraju terena.

Trojka Miler-Mekintajera, a potom i Simonovića stavili su tačku na kraj svakih nadanja Cibone. Cedevita Olimpija je tada otišla na nedostižnih 11 poena prednosti, koje je bez problema očuvala do kraja – 79:70.

ABA LIGA - 2. KOLO

Petak

FMP - Mega Bemaks 98:79
/20:21, 34:19, 19:20, 25:19/

Subota

Primorska - Partizan 68:56
/Heris 17 - Zagorac 10/

Mornar - Igokea 92:78
/Pulen 22 - Stević 15/

Nedelja

Cedevita Olimpija - Cibona 79:70
/Miler-Mekintajer 24 - Vucić 17/
20.00: (1,25) Crvena zvezda (17,00)  Budućnost (4,40) 

Ponedeljak

18.00: (1,45) Zadar (15,00)  Krka (3,05) 

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

 

Piše: Srđan TODOROVIĆ
Foto: ABA liga (Cedevita Olimpija / Ales Fevzer)

Najnovije vesti


×