{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Srpski as će se priključiti Tojoti na pripremama
Milan Mačvan ne ide na Mundobasket

Košarkaška reprezentacija Srbije nastavlja pripreme za Svetsko prvenstvo bez Milana Mačvana. Krilni centar našeg državnog tima je u dogovoru sa selektorom Aleksandrom Đorđevićem napustio kamp i otputovaće za Japan, gde će se priključiti svom novom klubu Tojoti na pripremama.

Mačvan je pre nekoliko dana potpisao za Tojotu, koju trenira Luka Pavićević. S obzirom na to da je prakičnu celu prošlu sezonu propustio zbog operacije kolena, srpski košarkaš je procenio, u razgovoru sa selektorom Đorđevićem, da je bolje da polako krene u pripreme sa novim saigračima za narednu takmičarsku godinu.
Dugujemo veliku zahvalnost Milanu Mačvanu, koji je dao svoj maksimum u dosadašnjem delu priprema. Nije se lako vratiti u punu takmičarsku formu posle povrede, koja ga je odvojila od terena više od godinu dana. Zajednički smo procenili da je u ovom trenutku za njega bolje da nastavi pripreme za sezonu sa novim klubom. Očekujemo Mačvana u narednim akcijama reprezentacije Srbije“, rekao je selektor Đorđević.

Milan Mačvan je u dresu reprezentacije Srbije do sada osvojio tri medalje i sve tri srebrne: sa Olimpijskih igara (2016.) i dve sa Evropskog prvenstva (2009. i 2017.).

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×