{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Mijailović: Ako bude Fajnal ejta, fer bi bilo da se igra u Beogradu

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 35
"Nadam se da će sve ovo proći i posle toga treba da sednemo i da se dogovorimo da li da nastavimo sa starim sistemom takmičenja ili da se ide na F8 ili nešto drugo“, ističe predsednik Partizana za MOZZART Sport
Mijailović: Ako bude Fajnal ejta, fer bi bilo da se igra u Beogradu

Iz Bolonje stiže glas da je čak sedam od osam klubova koji su se plasirali u četvrtfinale prihvatilo zamisao da se igra Fajnal 8 ove sezone u Evrokupu. Luka Baraldi, generalni direktor Virtusa iz Bolonje, juče je izašao sa predlogom da se umesto eliminacione faze Evrokupa na taj način odredi pobednik takmičenja.

Pozvali smo predsednika Partizana Ostoju Mijailovića za komentar na sve ovo. Prvo što predsednik Partizana tvrdi je da crno-beli za sada ne razmišljaju o tome već da podržavaju mere Evrolige da takmičenja pod njenom kapom budu odložena dok se situacija ne stabilizuje.

A, ako bi uopšte posle toga došlo do Fajnal ejta, onda bi bio red da Partizan bude domaćin u Beogradu.
Iskreno, Partizan je za varijantu, kao što je i Evroliga odlučila, da se odlože utakmice, pre svega zbog bezbednosti igrača, navijača, stručnog štaba. Nismo za opciju da pričamo o tome šta će biti ako bude nešto drugačije. Nadam se da će sve ovo proći i posle toga treba da sednemo i da se dogovorimo da li da nastavimo sa starim sistemom takmičenja ili da se ide na F8 ili nešto drugo“, kaže Mijailović za MOZZART Sport.

Ako bude došlo da se igra Fajnal ejt?
Bilo bi fer da, ako dođemo u situaciju da se igra F8, da se on igra u Beogradu. Jer, Arena u Beogradu može da primi veliki broj navijača, Beograd bi bio pravo mesto za tako nešto. A svakako smo to i zaslužili na terenu“, ističe Mijailović.

Baraldi: Sedam od osam klubova za F8 turnir

Naravno, situacija nije jednostavna, zdravlje je na prvom mestu.
To sve treba da bude u drugom planu, najvažnije je da je Evroliga donela odluku da se takmičenje odloži, da se zaštite svi. Zdravlje svih nas je najvažnije. Strani igrači razmišljaju o svojim porodicama, igrači koji ne žive ovde, njihovi roditelji su zabrinuti za njihovo zdravlje. Ne treba da bude nikakva panika, ali moramo da budemo pametni. Iskreno se nadam da će ovo brzo da prođe. Najvažnije je da sačuvamo sve da budu živi i zdravi“, kaže Mijailović.

Nije došlo sve ovo dobro nikome, pa ni Partizanu...
Imamo trenutno vrhunsku hemiju, velike posete, dobre rezultate. Svako će od nas nešto izgubiti“.

A ABA liga? I ona je odložena. I u njoj Partizan ima prednost domaćeg terena.
Juče sam rekao da je to možda najbolja stvar koja je mogla da se dogodi. Pa ćemo da vidimo. Sešćemo i dogovorićemo se. Nadamo se da će ostati isti sistem takmičenja, da neće biti velikih promena. Zdravlje je najvažnije, a i košarka se možda i u najvećoj meri igra zbog navijača. Cele sezone neko kupuje karte da bi bodrio tim i na kraju da ne može da gleda svoj tim kada je najvažnije“.

Poruka za kraj razgovora:
Podrazumeva se da ćemo braniti svoju poziciju i ne treba niko ovu situaciju da zloupotrebljava, bez obzira ko je gde na tabeli. Mislim da je to fer i pošteno, da se ovo sve događa prošle sezone kada nismo imali rezultate kao ove sezone, iste bih stavove zastupao“, zaključuje Mijailović.

FOTO: Star Sport

×