{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Micić: Nisam se uklopio u Đorđevićev sistem

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 14
„Bio sam spreman da se posvetim timu, ali sam shvatio da ponekad igrač treba da ima manju ulogu da bi tim bio uspešniji“, naveo je srpski plejmejker
Micić: Nisam se uklopio u Đorđevićev sistem

Iza košarkaške reprezentacije Srbije je leto od kojeg se očekivalo dosta, a na kraju se malo toga ostvarilo. Srpski igrači su zauzeli peto mesto u konačnom poretku, uspeli su da savladaju selekciju SAD-a, ali nažalost samo u razigravanju. Nakon svega, selektor Aleksandar Đorđević je odlučio da se povuče sa mesta selektora.

O svemu što se ovoga leta dešavalo u Kini odlučio je da se oglasi i Vasa Micić, i to pred susret njegovog tima u Litvaniji protiv Žalgirisa. Kaže da je odmah shvatio da je bolje da ima manju minutažu.
„Došao sam na okupljanje reprezentacije sa velikim samopouzdanjem. Svako od nas je došao u tim posle odličnih individualnih sezona. Bio sam spreman da se posvetim timu i da dobijem više odgovrnosti, ali sam shvatio da ponekad igrač treba da igra manju ulogu da bi tim bio uspešniji“, naveo je Micić.

Iako je Vasa tokom prvenstva imao i velikih ličnih problema, kaže da je bio spreman da se žrtvuje zarad ekipe.
„Nažalost, nisam se zaista uklopio u sistem selektora Saše Đorđevića. Bio sam fizički i psihički spreman da pomognem timu, iako moja lična situacija u tom trenutku nije bila najbolja. U mojim očima, imali smo previše dobrih igrača za tako kratak period turnira“, dodao je Micić.

Naš plejmejker tvrdi da bi situacija možda bila donekle bolja da je ekipa imala samo nekoliko elitnih igrača u sastavu.
„Mi smo imali desetak elitnih igrača u sastavu. Ipak, svoje iskustvo u reprezentaciji ne smatram neuspešnim i to je bila velika lekcija za mene. Rezultat u Kini je velika lekcija i za sve u Srbiji, gde svi imaju velika očekivanja“.

Zaključuje da igranje košarke treba da bude samo veliko zadovoljstvo, a ne pritisak.
„U Srbiji je situacija obrnuta, ali ipak smo uspeli da ostvarimo odlične rezultate u prethodnim godinama. Rezultat iz Kine je lekcija da ništa ne planiram, već da hodam po tlu, bez obzira na ime tima koji je preko puta“, podvukao je naš plejmejker.

Foto: MN Press

 

Najnovije vesti


×