{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Menegin potvrdio: Sezona u Italiji se poništava, život je važniji od košarke

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 9
Stvar je rešena...
Menegin potvrdio: Sezona u Italiji se poništava, život je važniji od košarke

Italija je spremna da otkaže košarkašku sezonu. Najavila je to Gazeta jutros, a sve je dobilo potvrdu kroz reči počasnog predsednika košarkaškog saveza Italije i legendarnog košarkaša Dina Menegina.

On je u izjavi za Puno Novo Sport rekao da su navodi o ranijem kraju sezone u Italiji istiniti. Sve zbog pandemije virusa korona koja je u Italiji odnela mnogo žrtava.
"Da li košarka staje? Potrebno je sačuvati zdravlje igrača, stručnog štaba i navijača. Doživljavamo dramatičan momenat, a spor i košarka su deo života. Moramo da pratimo pravila koja zadaje Vlada kako bismo sačuvali zdravlje", rekao je Menegin.

A onda je i poentirao...
"Otkazaćemo sezonu, to je potrebno. Život je mnogo važniji od sporta. Sada je esencijalno da svima damo šansu da sačuvaju svoje živote", rekao je Menegin.

Dakle, situacija je preozbiljna u Italiji da bi se igrala košarka...

Jedino su ta dva kluba, Virtus i Sasari, malo negodovali povodom ove odluke, ali svi ostali su podržali ideju košarkaškog saveza i lige, tako da su liderima prvenstva vezane ruke.

Rešeno je da se svi napori ulože u pripreme za novu sezonu, 2020/21, kada to uslovi dozvole, a deluje da neće biti tako brzo i lako, jer Vlada Italije, kako je istakla Gazeta, sprema da za koji dan donese novi set mera u borbi protiv virusa korona, koji kosi živote u celoj zemlji, a daleko najviše na severu.

Najnovije vesti


×