{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Partizan protiv Borca mogao da vidi na koje segmente igre valja obratiti pažnju u nastavku Kupa
Meč nije gotov do poslednjeg zvuka sirene

(od specijalnog izveštača Mozzart Sporta iz Niša)

Mislili su košarkaši Partizana da su već na poluvremenu upisali pobedu protiv Borca iz Čačka u poslednjem četvrtfinalu Kupa Radivoja Koraća. I baš to moglo je skupo da ih košta. Crno-beli su se maksimalno opustili u trećoj deonici, faktički vratili goste iz grada sa Morave u život, a onda "spašavali" što se spasiti može u poslednjih nekoliko minuta.

Iako se činilo da tim Andree Trinkijerija u potpunosti kontroliše situaciju, nije se mogao ne odati utisak da su Čačani konstantno iza leđa i da bukvalno vrebaju i najmanju šansu da dođu do pobede. Srećom po Partizan, oni to sinoć nisu uspeli da učine, što ne znači da će bilo koji drugi protivnik dozvoliti taj "luksuz" crno-belima.

Prosto se kao logično postavlja pitanje gde je nestala ona odbrana reketa i "ključ" na poene Borca u unutrašnjoj liniji iz prvog poluvremena. Sve to kao da je palo u vodu u nastavku, Partizan više nije bio toliko dominantan u skoku, a na drugoj strani gotovo da nije ni mogao da poentira pod košem. Bile su to dve potpuno različite slike i dva različita lica crno-belih u svega 40 minuta košarke.

Jasno je da se odsustvo Stefana Birčevića oslikalo na neke taktičke zamisli Andree Trinkijerija, koji je morao da čuva snagu igrača i za preostale izazove koji slede crno-belima u najvećem gradu južne Srbije. Košarkaš Partizana sinoć je odmak završio na snimanjima i tek treba da se utvrdi koji je stepen njegove povrede.

Bilo kako bilo, još jednom se pokazalo da je Rade Zagorac u uzlaznoj formi. Košarkaš Partizana sinoć je odigrao prilično koncentrisano, sa dosta motiva i želje, pa je samim tim izgledao kao onaj pravi, baš kada je crno-belima najpotrebniji, pred samu završnicu sezone. Konačno je seriju nešto lošijih partija prekinuo i Rašon Tomas, koji je faktički serijom koševa na samom kraju stavio tačku na jučerašnji dvoboj.

Odsustvo Stefana Birčevića do kraja Kupa moglo bi da znači veću minutažu za neke druge košarkaše, a pre svega Uroša Trifunovića, koji je sinoć imao solidnu rolu. Protiv FMP-a će ga Andrea Trinkijeri sigurno dodatno forsirati i biće zanimljivo videti da li će se snaći u takvoj situaciji.

Jasno je da Kup Radivoja Koraća dolazi u trenutku kada je iza Partizana sedmica u kojoj je igrao protiv Crvene zvezde, Virtusa u Bolonji i Budućnosti u svega sedam dana. Bili su to veliki napori, koje svakako nije baš lako prebroditi.

Nakon utakmice, Nikola Janković je istakao da ih je Borac zaista dobro oznojio, što naravno ne ide u prilog pred duel sa FMP-om.
"Čestitao bih Borcu na odličnoj utakmici. Odradili su dobar posao, ubacili su veliki broj otvorenih šuteva i dobro su nas namučili. Možemo da budemo zadovoljni pobedom", rekao je prvotimac Partizana.

Bilo kako bilo, Partizan je sinoć morao da nauči jednu važnu lekciju, a to je da utakmica traje dok se ne čuje i poslednji zvuk sirene, ma koji protivnik stajao preko puta. Možda su crno-beli sinoć u drugom poluvremenu malo i potcenili Borac, ali se na njihovu sreću sve završilo na pravi način. Borba za odbranu trofeja se nastavlja.

Foto: Star Sport

×