{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Poslednja prepreka za Tokio
Marina Maljković saopštila spisak za olimpijske kvalifikacije

Kreću srpske košarkašice na put ka Olimpijskim igrama. Ali, do Tokija čeka ih još jedna prepreka, kvalifikacioni turnir koji će se održati u Beogradu, ali koji ne bi trebalo, niti bi smelo, da bude preveliki zalogaj.

Selektorka Marina Maljković objavila je danas spisak sa 16 košarkašica na koje računa za turnir, koji će se igrati od 6. do 9. februara u dvorani Aleksandar Nikolić.

Na spisku su:
Maja Miljković, Sonja Vasić, Saša Čađo, Nevena Jovanović, Jelena Bruks, Dajana Butulija, Aleksandra Crvendakić, Nikolina Milić, Dragana Stanković, Miljana Bojović, Jovana Nogić, Snežana Bogićević, Aleksandra Stanaćev, Ana Dabović, Maja Škorić i Tina Krajišnik.

Prvu utakmicu reprezentacija Srbije igraće 6. februara protiv SAD (20.00), dva dana kasnije igraće protiv Nigerije (17.00), a u nedelju će protivnik biti Mozambik. Na Olimpijske igre plasiraće se prve dve selekcije iz grupe, uz ekipu SAD, koja je kao šampion sveta već izborila mesto na najvećoj smotri sporista u Tokiju.

Kapitenka reprezentacije Jelena Bruks rekla je da će turnir biti težak, jer tim Srbijne nema mnogo vremena da se za njega pripremi.
Nijednu ekipu ne smemo da potcenimo, pošto sve dolaze sa istim ciljem. Nećemo imati mnogo vremena da se spremimo i zato moramo da imamo punu koncentraciju na mnogo informacija i detalja u ovih nekoliko dana. Neće biti lako, ali to je borba za Olimpijske igre, pa ne može ni da bude drugačije”, rekla je Bruksova.

Foto: Starsport

×