{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Maljković želi uspeh: Hajde da obradujemo naciju

/ Izvor: mozzartsport.com
Lavice napadaju bronzu
Maljković želi uspeh: Hajde da obradujemo naciju

Ostavile su srce na terenu košarkašice Srbije, ali ni to nije bilo dovoljno da se konačno uzme mera i dalje nerešivoj enigmi - Španiji.

Imale su srpske gracije priliku da okrenu meč u svoju korist posle više od tri četvrtine jurnjave da se anulira minus, što su nakratko i učinile, ali su na kraju ipak morale da stisnu ruku boljem od sebe i prihvate bitku za treće mesto. Ništa nije izgubljeno za nekadašnje prvakinje Evrope, jer pred svojim narodom imaju priliku da osvoje još jednu medalju u meču protiv Velike Britanije (RTS, 17.30), koju ova generacija i te kako zaslužuje. 
"Nema mnogo priče posle ovakve utakmice. Ranije smo imale problem jer nismo igrali 40 minuta, a onda smo imale dobru utakmicu protiv Švedske. Sada smo znali da moramo još bolje. Nedelja je novi dan i to je jedina stvar koju imam da kažem mom timu. Moramo što pre da se fokusiramo na tu utakmicu", poručila je selektorka Marina Maljković.

Uprkos ohrabrujućim rečima, imala je i razlog da bude nezadovoljna.
"Ponovo smo se zagrevali u prvom poluvremenu i u drugom počeli da igramo. Ne može se tako protiv Španije. Prosto, tek u drugom poluvremenu smo počeli da izgledamo normalno. Sutra nas čeka 40 minuta košarke, 25 minuta zagrevanje i 40 minuta košarke. Ništa magično novo nemam da vam kažem, samo to"

Ušla je i u detalje koji su doveli do poraza.
"U košarci morate praviti blokade, a svaka blokada mora da bude prednost. One znaju da ako se desi faul, ja to preuzimam na sebe. Nismo dali koš jer smo igrali bez bloka. To može da radi samo neka igračica iz WNBA, mi ne možemo. Samo poneke najbolje igračice sveta mogu da igraju jedan na pet protiv bilo koga, a ne protiv ovakve ekipe Španije".

Sve je kulminiralo lošim procentima šuta, odnosno samo jednom ubačenom trojkom iz jedanaest pokušaja, uz dosta promašenih zicera...
"Nedovoljan broj skokova u napadu zbog tog broja promašenih trojki. Znali smo da jako teško može da se desi da ubacimo 14 kao protiv Švedske. Nije mi iznenađenje, zato smo insistirali na skoku u napadu. Fino smo ubacivali protiv Švedske, teško je da se takav šuterski dan desi dva puta uzastopno, ali zato to treba nadoknaditi skokom. Zato prvo poluvreme nismo ličili na sebe, ali je borba bila naša, to ne možete da nam oduzmete. Nedelja je novi dan. To je poruka za moje košarkašice, tu staje sve".

Na kraju ima samo jednu misao.
"Nadam se da ćemo uspeti da obradujemo i sebe i narod. Dvadeset pet minuta zagrevanja i 40 minuta košarke. Ništa magično novo nemam da kažem".

Kompanija Mozzart je ekskluzivni Beting partner Košarkaškog saveza Srbije

Foto: FIBA Basketball

×