{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Traži se drugi finalista Superlige
Majstorica u Železniku - Borcu 10 karata

U nedelju će biti razrešena nedoumica ko će u finale na megdan Crvenoj zvezdi - Borac ili FMP. Odluka će pasti u Železniku od 18 časova.

Borac je u četvrtak uspeo da napravi podvig pobedivši FMP u izuzetno teškom, napetom, i do kraja neizvesnom meču. Panteri su daleko bolje otvorili duel, i nakon prvog poluvremena mnogi su mislili da će gosti uspeti da seriju okončaju već u Čačku. I kada se činilo da je Borac na ivici ponora, da je sve gotovo, poput ptice Feniks se uzdigao iz pepela i izborio majstoricu.

Jovica Arsić, šef struke Borca, kaže da su njegovi igrači veoma motivisani za predstojeći meč.
,,Žao mi je što naša verna publika neće moći da nas podrži u Beogradu. Veliko interesovanje Čačana bilo je za predstojeći odlučujući meč protiv tima iz Železnika. To je zaista velika šteta za košarku”, izjavio je Arsić i odmah dodao.
,,Ekipa se nalazi u dobrom stanju. Naravno, koliko god je to moguće nakon duge i naporne sezone. Igrači su veoma motivisani pred majstoricu, i sigurno je da ćemo svi u timu dati sve od sebe da se plasiramo u finale. Bio bi to ogroman uspeh za Borac, istorijski. Naravno, ovaj klub je to zaslužio”, jasan je strateg Borca.

Jedan od junaka minule pobede u Čačku, Darko Balaban, smatra velikim uspehom činjenicu da je Borac izborio igranje trećeg duela.
,,Putujemo potpuno rasterećeno u Beograd, uspeli smo da pobedimo FMP pred domaćim navijačima tako što smo se vratili nakon minusa od 17 poena. Već to je veliki uspeh i dokaz da imamo kvalitet”, rekao je korpulentni centar Borca i nastavio.
,,U trećoj, odlučujućoj utakmici svim snagama ćemo se potruditi da pobedimo. Nemamo šta da izgubimo, a možemo mnogo da dobijemo. Ulazak u finale bio bi kruna ove fenomenalne sezone, u kojoj smo bili prvi u KLS i ABA 2 ligi, pobedili Zvezdu, Megu, FMP. Verujem da možemo da se nosimo sa Panterima, a to smo pokazali u prethodna dva susreta”, kazao je Balaban

Inače, kako saznajemo, iako se veliki broj navijača spremao da dođe iz Čačka u Železnik da posmatra ovaj meč karata neće biti u slobodnoj prodaji. Borac je dobio 10 karata za ovaj duel.

SUPERLIGA SRBIJE

18.00: (1,45) FMP (15,00) Borac (3,05)

Đurđe Mečanin/Nikola Minović

Najnovije vesti


×