{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Tri sporazumna raskida saradnje u Ljubljani
Majk Cirbes napustio Cedevita Olimpiju

Tri odlaska iz Ljubljane. Gajila je Cedevita Olimpija velike planove pred ovu sezonu, ali će morati da je završi bez igrača dovedenih s namerom da prave razliku, pošto je u nedeljno jutro saopštila da njeni košarkaši više nisu Andrija Stipanović, Filip Krušlin i Majk Cirbes.

Sva trojica su sporazumno raskinuli ugovore sa Cedevita Olimpijom, što znači da su slobodni u izboru nove sredine.
Nažalost, sezona se nije završila kako smo očekivali. Naš tim je daleko bolji nego što bi se moglo zaključiti na osnovu rezulatata. Svaki košarkaš je dao sve od sebe, ali to nažalost ponekad nije dovoljno. Stvarno mi se svidela Ljubljana, a imao sam dobru saradnju sa ostalim momcima i ljudima iz kluba“, poručio je na rastanku Cirbes.

Bivši košarkaš Crvene zvezde je u Sloveniju stigao posle epizode u Kini, a prosečno je u ABA ligi beležio 5,8 poena i 3,1 skok po utakimci.

Ljubljančani podsećaju da je Majk Cirbes najbolju partiju u njihovom dresu pružio u četvrtom kolu, protiv Partizana u Stožicama, pošto je postigao 13 poena i uhvatio devet lopti. Prema trenutnom poretku na tabelim upravo bi crno-beli i Cedevita Olimpija činili jedan polufinalni par regionalnog takmičenja, ali završetak sezone je u magli, niko ne zna kako će se i da li će se uopšte igrati plej-of.

Najveći problem je u saznaju da je većina klubova ostala bez stranaca, pošto su im dozvolili da se vrate kućama zbog pandemije virusa korona. Neki od njih, poput Džejmsa Mekadua, već su se oprostili od ove sezone, neki grcaju u dugovima kao Cibona, a evo i Olimpija više ne računa na tri košarkaša, reprezentativce svojih država: Cribesa (Nemačka), Krušlina (Hrvatska) i Stipanovića (Bosna i Hercegovina).

(FOTO: Twitter/CedevitaOlimpijaLjubljana)

Najnovije vesti


×