{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Mačvanova poruka: Treba biti Srbin i kada se gubi

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 32
Kapiten iz Istanbula 2017. podržava Orlove i posle poraza od Argentine
Mačvanova poruka: Treba biti Srbin i kada se gubi

Šteta, velika šteta. Imala je Srbija veliku šansu da dođe do borbe za medalje na Svetskom prvenstvu u Kini, danas bi, da je pobedila, stigla u polufinale, ali Argentina nam je raspršila sve snove.

Bili su bolji, a Orlovima je nedostajalo malo i želje, motivacije. Možda bi značilo da je Milan Mačvan bio na parketu, ali kapiten Orlova iz Istanbula pre dve godine nikako nije mogao da zaigra jer je imao dve teške povrede u proteklom periodu.

Ipak, on nije klonuo duhom posle poraza od Argentine... Imao je poruku podrške ka svojim saigračima i prijateljima. Ali i navijačima.
"Treba biti Srbin i kada se gubi. Srbija do Tokija, glavu gore i idemo po Olimpijske igre", napisao je Mačvan.

Direktan plasman na Olimpijske igre 2020. godine obezbediće dve evropske selekcije. Jedna će verovatno biti Španija, koja je upravo izbacila Poljsku u četvrtfinalu Mundobasketa. Da bi Srbija uopšte dobila šansu da se takmiči za tu drugu vizu potrebno je prvo da nijedna druga evropska selekcija ne prođe u polufinale.

Dakle, navijamo da SAD pobede Francusku, a da Australija eliminišu Češku što bi prema očekivanjima i trebalo da se desi. 

Kako bilo, ako SAD i Australija opravdaju ulogu favorita razigravanje za plasman od petog do osmog mesta će suštinski biti mini kvalifikacioni turnir za OI na kome bi učestvovale reprezentacije Srbije, Francuske, Češke i Poljske.

FOTO: Star Sport

Najnovije vesti


×