{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Mačvan o Mundobasketu: Najgore bi bilo da poletimo, pomislimo da smo veliki favoriti i da će nam sve biti poklonjeno

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 6
"Najbitnije je da svi budemo zdravi, da hemija bude dobra", kaže naš iskusni košarkaš i dodaje da će uskoro znati da li ostaje u Bajernu
Mačvan o Mundobasketu: Najgore bi bilo da poletimo, pomislimo da smo veliki favoriti i da će nam sve biti poklonjeno

Ne postoji košarkaš koji će vam reći da kao dete nije sa drugovima ispred zgrade igrao basket i tako zavoleo magičnu igru pod obručima. Isti slučaj je i sa Milanom Mačvanom.

Zato i ne čudi što ga je privukao basket 3x3.
Svi obožavamo ulični basket. Svi mi koji smo ostvarili profesionalne karijere počeli smo na nekom terenu ispred zgrade”, sa ponosom uvek ističe Milan Mačvan.

Posle ove rečenice nije ni čudo što je sjajni košarkaš izabran da bude ambasador FIBA čelindžera, najkvalitetnijeg 3x3 basket turnira koji će se 13. i 14. jula održati na platou ispred severne strane Štark arene. 

Publika će imati priliku da uživa u vrhunskom basketu koji garantuje 16 najbolje rangiranih timova koji će biti podeljeni u četiri grupe. Po dva najbolja tima iz svake grupe plasiraće se u četvrtfinale nakon čega slede eliminacije.  
Organizatori ovog turnira su moji dobri drugari. Pitali su me da budem promoter Čelindžera koji se organizuje pod pokroviteljstvom FIBA i uz podršku KSS i ja sam sa zadovoljstvom prihvatio. Imao sam priliku u Novom Sadu da gledam čelindžer i bilo mi je baš zanimljivo. Drugačija je igra nego kada mi igramo pet na pet. Basket je postao olimpijski sport, i iskren da budem, od naših reprezentativaca očekujem da u Tokiju 2020. stignu do medalje”, istakao je krilni centar.

Mačvan je dodao da je oduševljen odličnim partijama srpske 3x3 basket reprezentacije.
Popularnost 3x3 basketa rapidno raste, a u Srbiji je ovaj sport već prilično afirmisan. Naši basketaši su osvajali zlata i na evropskim i na svetskim šampionatima. Veoma su talentovani. Smatram da druge zemlje nemaju takav kvalitet kao mi. Voleo bih da ovaj sport nastavi da se razvija kod nas, da se ulaže u njega, da se dešavaju i ovakve manifestacije kao što je Čelindžer u Beogradu. Ako sve bude nastavilo da se razvija u pozitivnom pravcu, onda mislim da naši basketaši imaju šansu i da stignu do odličja na Igrama 2020"

Potom je govorio o drugim temama...

Mačvan je trenutno u Beogradu gde se oporavlja od povrede kolena koju je zadobio još prošle godine u septembru. 
Koleno je super, pre mesec dana sam počeo da treniram i to sa kontaktom. Dobro se oporavljam, idem na treninge, terapije i pokušavam da se spremim ako ne za reprezentativno leto, onda za klupsku sezonu koja me čeka. Selektor Đorđević me je uvrstio na širi spisak. On će pred početak priprema da precrta nekoliko imena, tako da ćemo videti da li ću i posle toga biti deo tima. U svakom slučaju želim da budem spreman”.
 
Mačvan je i dalje košarkaš Bajerna, ali...
Za sada ne znam da li ostajem. Zavisiće i od toga kako Bajern bude završio sezonu. Mi jesmo potpisali predugovor da ostanem i sledeće godine. Ali zaista ne mogu da kažem ništa više. Vrlo brzo će se znati da li ostajem ili ne". 

Svetsko prvenstvo u Kini je i dalje podaleko, ali navijači se nadaju da bi Srbi mogli do medalje. I to zlatne.
Zbog svih prethodnih rezultata koje smo postigli, košarka je kod nas sport broj jedan. I to ne kažem zato što se ja bavim njome. Ali, hajde da spustimo malo loptu na zemlju. Da idemo korak po korak. Najgore bi bilo da poletimo, pomislimo da smo veliki favoriti i da će nam sve biti poklonjeno. Najbitnije je da svi budemo zdravi, da hemija bude dobra. Ako sve bude kako treba mislim da imamo velike šanse da osvojimo medalju u Kini”, zaključio je Mačvan. 
 

Najnovije vesti


×