{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Dragan Šakota govorio i o novom plejmejkeru
Lukas nije igrao 10 meseci? Nama je rekao da je igrao...

Još jednom je Lorenzo Braun morao da iznese najveći teret na poziciji organizatora igre. U odsustvu povređenog Čarlsa Dženkinsa, Kevin Panter i Dejan Davidovac bili su ispomoć iskusnom Amerikancu, a nekoliko dana ranije na Malom Kalemegdanu potvrđen je dolazak bivšeg igrača Detroita - Kalina Lukasa.

Šakota digao glas: Nemamo dobro suđenje! Ne mogu ništa da zamerim ekipi, nikom ne polažem račune...

Međutim, ovaj potez šampiona Jadranske lige zbunio je mnoge, pošto Kalin Lukas nije u takmičarskom ritmu već deset meseci! Tačnije, od marta prošle godine kada mu se završio ugovor s Detroitom i filijalom iz Razvojne lige - Grand Rapidsom.
"Nama je rekao da je igrao", uzvraća nam Dragan Šakota i pojašnjava situaciju oko dovođenja iskusnog pleja:
"Dugo traje ova tema oko dovođenja plejmejkera. Kada smo došli u cajtnot za dovođenje igrača, koji bi bio bekap Lorenzu, nije bilo igrača na tržištu. To je najtraženija pozicija. Ostali su na tržištu samo on i možda još jedan igrač koji je više dvojka nego jedinica, što već imamo u timu. Ne kažem da je dobro spreman, ali za neke minute kada bi nam bio potreban u završnici sezone može da bude koristan. Videli ste, ako nemaš pravog kreatora, onda trpe svi. Od Stratosa, do centara. Treninzi su za nas misaona imenica, u poslednja dva dana smo malo trenirali posle jednog emotivnog događaja i onog poraza u Kupu. Falio nam je jedan igrač u rotaciji, doveli smo ga, a onda izgubili dvojicu".

Na pitanje kada bi Kalin Lukas mogao da se nađe u sastavu, Šakota odgovara:
"Za nekoliko dana ćemo znati više, mora da odradi još neke testove".

Foto: Star Sport

Najnovije vesti


×