{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Lorenza Brauna prate klubovi širom Evrope

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 7
Biće zanimljivo videti šta će Zvezdin plejmejker odabrati
Lorenza Brauna prate klubovi širom Evrope

Kada smo tokom nedavne analize radnog naviza "Šta Zvezdi ostaje za sezonu 2020/21" obrađivali temu Zvezdine borbe za ostanak nosilaca igre, od Lorenza Brauna, do Bilija Berona, objasnili smo da su dvojica američkih bekova u izlaznoj godini saradnje sa crveno-belima, što znači da bi teoretski od leta mogli da potraže jače ugovore i nove sredine.

Lorenzo Braun bi mogao da bude prvi koji će definitivno da napusti Mali Kalemegdan po zvaničnom okončanju ugovora. Odnosno, da produžetka saradnje neće biti jer je, prema saznanjima iz Grčke, Braun na meti klubova širom evropskog kontinenta. Mada se ne navode precizno imena klubova, konstatacija je da bi iskusni kombo bek mogao da bude "lutrija" za najbogatije klubove Evrolige i da je ostanak u Beogradu "malo izvestan". 

Braun je tokom svoje prve godine u Evropi pokazao kvalitet uprkos nešto sporijem početku kod Milana Tomića i brzo izrastao u nosećeg igrača Zvezde baš uz Berona. Nekadašnji košarkaš Toronta beležio je u Evroligi 12,3 poena, uz 45,9 odsto preciznosti za dva i 28,8 odsto za tri poena, uz 4,6 asistencija i 3,3 skoka po utakmici. U mnogim utakmicama bio je ključni igrač. Valensiji je ubacio trojku za pobedu uz zvuk sirene, dok je protiv Olimpijakosa ubeležio rekord karijere sa 34 poena. 

Šuška se da je tada oduševio čelnike Olimpijakosa, mada posle nije bilo ozbiljnije priče o transferu. Njegov eventualni dolazak u Pirej najviše će zavisiti od ishoda pregovora sa Kostasom Slukasom. Sjajni Grk ima još godinu ugovora sa Fenerom, s tim što je i sam najavio odlazak iz Istanbula ako Željko Obradović napusti klupu bivšeg šampiona Turske i Evrope.

U igru bi, navodno, mogla ponovo da uđe milanska Olimpija. Etore Mesina je još tokom sezone želeo Lorenza Brauna i to nije tajna, a u zemlji sa juga Evrope čak kruži priča da je Amerikanac tada sa upravom Armanija pregovarao "iza leđa Crvenoj zvezdi". Da li je to tačno ili ne, pitanje je, ali svakako je tada Zvezda tražila otkup u visini od milion evra, što je Olimpiju odvratilo od daljih razgovora... Podsetimo, italijanska štampa nedavno je objavila listu igrača na koje Mesina računa, a među njima je Vladimir Micov, dok Nemanje Nedovića navodno nema u toj računici, pa nije isključeno da Olimpija opet krene po Braunov potpis. 

Svakako se prva pita Crvena zvezda. A i dalje aktuelnom šampionu Jadranske lige, opet, sve zavisi od toga kako će se završiti ova sezona regionalnog takmičenja i da li će i naredne sezone igrati u Evroligi... 

Foto: Star Sport

Najnovije vesti


×