{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Detalj s utakmice o kojem se priča
Ljutnja Nikole Milutinova

(Od specijalnog izveštača MOZZART Sporta iz Vuhana)

Odluka selektora Aleksandra Đorđevića da Nikolu Milutinova ostavi na klupi tokom celog prvog poluvremena utakmice sa Portorikom na momenat je izazvala sumnju da možda nešto nije u redu s mladim centrom iz Novog Sada, ali ulazak na teren u trećem kvartalu doneo je blagu konfuziju. Ne zbog činjenice da je u igri, već zbog detalja koji se dogodio nekoliko minuta kasnije. 

Naime, Milutinov je u dva navrata bio nezadovoljan što ga saigrači "ne vide" u situacijama kada on izgradi dobru poziciju ispod koša, što je svima jasno i stavio do znanja. Ipak, posle jedne situacije gde opet nije usledilo dodavanje u reket Milutinov je izgledao ljutito, zbog čega se okrenuo ka klupi i zatražio izmenu. Selektor je tada podviknuo: "Spustite loptu dole", ali je centar Olimpijakosa ubrzo napustio teren. Iako se u igru vratio nešto kasnije, utisak je da je ostao razočaran.

Đorđević je i o ovoj temi govorio na konferenciji za novinare. 
“Sve je u redu, ali pošto nije igrao prvo poluvreme, malo se umorio u trećoj četvrtini. Vratio se posle na teren, videli ste da je sve u redu. Rekao sam igračima da mora da se ispoštuje saigrač. Razumem igrače koji traže svoju šutersku formu, alli moramo da shvatimo neke stvari. Nikola je pokazao dosta toga, najviše u odbrani gde se mnogo trudi i zagradi svaki skok. Treba da razmišljamo tako da lopta nekad ide manje spolja, a više unutra. To su čitanja situacija, nije to sebičnost, niti tako nešto kod nas postoji“.

Foto: FIBA Basketball

Najnovije vesti


×