{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Pozadina priče oko kazne zbog patika različitih boja
Leon DeLebron, Gagić neće biti kažnjen
Đorđe Gagić sa patikama Lebron Equality

Današnje zvanično saopštenje Košarkaške lige Srbije, potpisano od strane direktora Leona Deleona, imalo je niz stavki, opomena i mera koje su ukazale na nepravilnosti i kršenje pravilnika takmičenja.

Među njima posebno se istakao sledeći paragraf:
"KK PARTIZAN, kažnjava se novčanom kaznom u iznosu od 6.000 dinara zato što je jedan igrač nosio dve različite patike, shodno čl. 61 G) 16 Propozicija takmičenja", stajalo je u dopisu. 

Partizan kažnjen sa 6.000 dinara zato što je Gagić nosio različite patike

Pošto se saopštenje odnosilo na dešavanja iz drugog kola Superlige, jasno je da je "igrač Partizana" te patike nosio u utakmici protiv Tamiša. Ubrzo je misterija razrešena i preko dostupnih fotografija na agencijama otkiveno je da je "krivac" Đorđe Gagić. Ono što očigledno niko u KLS, pa ni direktor Leon Deleon u prvi mah nisu shvatili jeste da su centra Partizana kaznili zato što je promovisao jednakost među ljudima... Naime, Đorđe Gagić je protiv Tamiša nosio Najki patike dizajnirane po potpisu Lebrona Džejmsa s nazivom "Lebron Equality". Kako je istaknuto u zvaničnom opisu pomenutog modela, ova serija patika napravljena je tako da svaka bude drugačije boje, jedna crna, a druga bela, kako bi se promovisale ljudske vrednosti, odnosno da svako, bez obzira na boju kože, može da ustane i slobodno kaže ono što misli

Kako nam je objašnjeno iz Humske 1, klub je odmah stupio u kontakt s direktorom takmičenja i kada mu je objašnjeno zbog čega je Đorđe Gagić nosio patike različitih boja, priznao je grešku i povukao kaznu, tako da Partizan neće dobiti fakturu za uplatu.

Ipak, čudno je oko kakvih detalja se u našem elitnom klupskom takmičenju vodi računa...

Foto: KK Partizan

Najnovije vesti


×