{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Lenard postaje slobodan agent, ali Reptorsi su najbliži da ga zadrže

/ Izvor: mozzartsport.com
Toronto jedini može da ponudi maksimalan ugovor ovom košarkašu
Lenard postaje slobodan agent, ali Reptorsi su najbliži da ga zadrže

Kako stvari stoje, Kavaj Lenard će ovog leta postati slobodan agent. Naime, on je odbio opciju vrednu 21,3 miliona dolara da produži saradnju sa Torontom na još jednu sezonu i postaće neograničen slobodni agent.

Ipak, Reptorsi su jedini tim koji mogu da mu ponude maksimalni ugovor vredan 190 miliona dolara. Sa druge strane, ostale franšize mogle bi da Lenardu na sto stave ponudu od „samo“ 140 miliona zelenih novčanica.

Iako su mnogi klubovi zainteresovani da angažuju Lenarda, a tu se pre svega misli na Los Anđeles Kliperse, ipak deluje da će se ovaj sjajni košarkaš odlučiti da ostane sa Reptorsima i u godinama koje dolaze. Stvari su se dosta promenile od kako je Toronto osvojio titulu šampiona, pošto su pre toga upravo Klipersi bili glavni favoriti da privole Lenarda da im se priključi.

Inače, Kavaj Lenard je izabran na NBA draftu 2011. godine od strane San Antonio Spursa sa kojima je 2014. godine osvojio titulu. On je u Toronto došao preko trejda, pošto je Demar Derozan završio u ekipi Grega Popoviča.

Prethodne sezone beležio je najbolje brojke u svojoj karijeri. U proseku je postizao 26,6 poena, a uz to je hvatao 7,3 lopti po utakmici. Američki mediji primećuju i da se u samoj franšizi i svlačionici ne diže tolika drama oko angažovanja Lenarda na duže staze, što može biti još jedan jasan pokazatelj da ovaj košarkaš ostaje na istom mestu.

Foto: Reuters

×