{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Izgleda da je gotovo
Kuzmić se vraća u Zvezdu - ugovor na 1+1 sezonu

Ognjen Kuzmić se vraća u Crvenu zvezdu na kraju sezone. On će se rastati sa Real Madridom i pregovara se o ugovoru koji će biti na jednu sezonu, plus još jednu opciono, piše Eurohups.

Dogovor još nije finalizovan jer je Kuzmićev prioritet kraj sezone u ACB ligi, ali kako piše Eurohups "više je nego izvesno da će Crvena zvezda biti njegova nova destinacija".

Kuzmić ima 29 godina, a period u Real Madridu će pamtiti po brojnim povredama. Ove sezone je odigrao samo 12 utakmica. Ipak, vrlo je logična odluka Kuzmića da se vrati na mesto gde mu je procvetala karijera i odakle je u suštini i uspeo da izbori transfer u tako veliki klub kao što je Real Madrid.

Podsetimo, Kuzmić je uoči Evrobasketa u Istanbulu parafirao saradnju sa Realom, a već u prvoj sezoni doživeo je pucanje prednjih ukrštenih ligamenata levog kolena, zbog čega je pauzirao do narednog leta. Nažalost i u drugoj sezoni su ga snašle povrede, pre svega kontuzija skočnog zgloba, zbog čega je imao nešto duži oporavak. U januaru se pojavila informacija da bi Kuzmić mogao u Budućnost, ali on je u izjavi za naš portal obelodanio da ne ide nigde. U takmičarskoj godini za nama odigrao je svega pet utakmica u prvoj fazi Evrolige. 

Ognjen Kuzmić je u Crvenoj zvezdi igrao tokom sezone 2016/17, kada je osvojena i poslednja tripla kruna (Jadranska liga, Kup Radivoja Koraća, Superliga). U navijačkim krugovima pamti se njegova blokada Ekpeu Judu u poslednjim trenucima Fenerbahčeovog gostovanja Zvezdi u Beogradu tokom one fantastične serije pobeda...

Naravno, Zvezde je umnogome pomoglo to što je ove sezone izborila Evroligu pa će joj biti mnogo lakše da privuče igrače nego što je to bilo ove sezone kada je Zvezda igrala u Evrokupu. Kuzmić je samo jedan primer, a piše se da je i Vladimir Janković na putu da obuče crveno-beli dres.

Crvena zvezda bi sa Kuzmićem rešila jednu od najvažnijih pozicija u timu, poziciju centra, tako da bi Milanu Tomiću bilo značajno lakše da sklapa tim sa kojim će Zvezda igrati u Evroligi naredne sezone. Dobre vesti za navijače Crvene zvezde.

Foto: Star Sport

×