{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Krka na prekretnici, Helios želi da zaboravi debakl od Primorske

/ Izvor: mozzartsport.com
Veoma interesantan duel u okviru košarkaškog prvenstva Slovenije
Krka na prekretnici, Helios želi da zaboravi debakl od Primorske

Jedino što je sigurno ove sezone u slovenačkoj klupskoj košarci jeste da gotovo niko ne može da izađe na kraj sa Primorskom. Sve ostalo je u magli, umešano sa brojnim usponima i padovima glavnih konkurenata za opstanak, pa će zbog svega toga večerašnji duel Krke i Heliosa biti od velikog značaja za nastavak tamošnjeg šampionata.

Krka je sasvim zadovoljavajuće krenula na Jadranu sa dve pobede iz pet kola, međutim u slovenačkom prvenstvu ne mogu da budu zadovoljni, iako imaju gotovo identičan skor. Razlog je naravno znatno manji kvalitet, pa poraz poput onaj od Hopsi Polžele nikako ne spada u red dopustivih ishoda.

Sa druge strane, Helios iz Domžala prati veoma dobra atmosfera pred dolazak u čuveni „Leon Štukelj“. Ovaj tim se nalazi samo mesto ispod u borbi za plej-of ABA 2 lige, a u slovenačkom šampionatu zauzima visoko drugo mesto sa tri pobede i samo dva poraza. Nakon nešto slabijih par sezona, čini se da bi ovo mogla da bude godina u kojoj će klub iz Domžala konačno iskočiti u prvi plan u Sloveniji.

Neko na koga bi Krka realno morala da obrati pažnju večeras je Blaž Mahkovič, koji je u uvodnih pet kola u drugom rangu na Jadranu uspeo da dođe do prosečnog indeksa od 25,6, uz to dolazeći do 20,6 poena po utakmici. Uz to, opasnost preti i od Davora Konjevića, koji ga prati sa 18 poena po meču u dosadašnjem delu sezone.

Helios iz Domžala će igrati i protiv tradicije, koja kaže da je od 2009. godine ovaj tim trijumfovao samo jednom u „Leonu Štuklju“. A da stvar bude još zanimljivija, dve ekipe su odigrale čak 24 duela u svim takmičenjima. Dakle, pred gostima je večeras lavovski težak posao.

SLOVENIJA 1 - 6. KOLO

Ponedeljak
19.00: (1,20) Krka (19,0) Helios Domžale (5,00)

Sreda
18.00: Primorska - Šenčur

Subota
18.00: Podčetrtek - Tajfun Šentjur
19.00: Laško - Rogaška

Napomena: Kvote su podložne promenama

Foto: ABA liga (Krka / Drago Perko)

Najnovije vesti


×