{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Krka i Primorska uglas: Da se ova sezona ABA lige zaključi sad

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 29
Slovenački timovi rade na tome da prvenstvo stane
Krka i Primorska uglas: Da se ova sezona ABA lige zaključi sad

Neizvesnost u košarkaškom regionu raste, klubovi se sve glasnije oglašavaju i u ovom trenutku je preovladava mišljenje da bi ova sezona trebalo da se zaključi ovako kako jeste.

Taj stav su izneli javno u Igokei, čemu se suprotstavio Zadar i traži poništenje prvenstva, dok iz Slovenije indirektno stiže podrška za predlog tima iz Aleksandrovca. Tačnije, od Krke i Primorske.
"Mogli bismo da raspravljamo o svemu dugo i šta bi bilo, kad bi bilo. Ako sagledamo činjenice, jednostavno ne možemo ništa da uradimo sa sezonom do kraja zbog virusa. Nažalost, došli smo do zaključka da je najbolje završiti ovu agoniju u kojoj su se našli svi klubovi i igrači. Jer bi ubrzo mogla da postane i finansijska", stoji u pismu Krke i nastavlja se:
"Slovenačko prvenstvo je završeno bez šampiona. U normalnim okolnostima to nije nešto što želimo mi u Krki, pošto je završnica sezone najlepši deo iste. Međutim, svesni smo situacije i da je KS Slovenije doneo racionalnu odluku".

Igokea traži registrovanje ABA lige po sadašnjoj tabeli, Zadar da se takmičenje poništi

Slovenački klub podseća da u vanrednim okolnostima svaka država ima svoje zakone i pravila, a da je ipak u svim zemljama zabranjeno grupno okupljanje, što znači da su i ekipni treninzi zabranjeni. Zato Krka predlaže:
"Da se sezone 2019/20 zaključi ovako kako jeste. Najlakše je da centrala ABA lige pripremi predloge i da mi glasamo".

S ovim dopisom saglasili su se i ljudi iz Primorske.
"U Primorskoj se pridružujemo svemu što su napisale kolege iz Krke. Ova sezona treba da se zaključi, rezultati su valjani jer je odigrano više od 90 odsto utakmica. Predlozi za sezonu 2020/21 bi trebalo da budu pripremljeni od strane uprave lige, o kojima će se raspravljati i glasati. Naš predlog je da se odluke za sezonu 2020/21 donesu što kasnije, kada se stvari smire i normalizuju u najvećoj mogućoj meri, a njihovo donošenje sada bi bilo preuranjeno, s obziorm na globalnu situaciju", piše u kratkom dopisu Primorske uz zaključak:
"Ova sezona trebalo bi da bude zvanično gotova sad".

Foto: MN Press

Najnovije vesti


×