{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Kravić: Nisam propuštao nijednu utakmicu Jugoslavije/Srbije

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 1
“Kada sam obukao dres reprezentacije, to mi je postala omiljena košarkaška uspomena”
Kravić: Nisam propuštao nijednu utakmicu Jugoslavije/Srbije

Dejan Kravić je ove sezone nastupao za Obradoiro u Španiji, sezonu pre je igrao za Virtus iz Bolonje, a upisao je i minute u dresu reprezentacije pod vođstvom Igora Kokoškova.

Kravić je dao intervju španskom novinaru Čemi de Lukasu u kom je odgovarao na različita pitanja vezana za njegovu karijeru.

Jedno od njih se odnosilo na to kakav je Saša Đorđević kao trener jer je sa njim sarađivao u Bolonji?
Đorđević je legenda i sjajan trener. Bio sam veoma srećan kada sam čuo da će nas trenirati u Virtusu. On je neverovatan lider i imam najveće poštovanje za njega. Posle moje koledž sezone u Teksasu pozvao me je na pripreme sa reprezentacijom 2014. godine i za to ću mu zauvek biti zahvalan što mi je pružio šansu", rekao je Kravić.

Kako je izgledao debi u reprezentaciji Srbije, da li je bilo treme?
"Sećam se da sam bio ekstremno anksiozan i nervozan, ali je san postao java. Još kada sam bio dete pa sve do sada, gledao sam skoro svaku utakmicu Jugoslavije ili Srbije, nije važno u koliko sati se igralo. Kada sam obukao taj dres, to mi je postala jedna od omiljenih košarkaških uspomena, nešto što ću zauvek pamiti sa radošću".

Kravić ističe da ima mnogo ličnih obaveza  i da nije stigao da razmišlja na temu gde će igrati naredne sezone.
"Iskreno, nemam ideju. Ne razmišljam o tome. Moja supruga je trudna i imaćemo uskoro bebu (u međuvremenu se beba rodila), tako da smo fokusirani na to. Gradimo i kuću u Kanadi, pa to zahteva dosta porodičnih mejlova i razgovora preko interneta, a sada je tu i pandemija naravno. Tako da jednostavno košarka nije u mojoj glavi trenutno", rekao je Kravić.

Kravić je inače sa pet godina otišao da živi u Kanadi.
"Moja porodica i ja smo se preselili u Kanadu 1995. godine zbog rata u bivšoj Jugoslaviji. Sećam se da sam bio jako nezadovoljan zato što sam bio daleko od kuće i u novoj zemlji. Ipak, nije mi bilo potrebno mnogo vremena da zavolim Kanadu. Za mene je to jedno od najboljih mesta za život na svetu", rekao je Kravić za sajt Čeme de Lukasa.

FOTO: MN Press

Najnovije vesti


×