{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Pratite dešavanja iz Blaugrane na Mozzart Sportu...
KRAJ: Barselona - Crvena zvezda 86:82

 

 

Vesti uživo

22:47

TO JE TO OD NAS!

Hvala vam što ste večeras bili sa nama. Utakmicu je zajedno sa vama ispratio Srđan Todorović koji vas poziva da pročitate opširniji izveštaj Nikole Stojkovića sa večerašnje uzbudljive utakmice.

 

Prijatno veče i laku noć do sledećeg viđenja.

22:46

ODLIČNA IGRA ZVEZDE BEZ NAGRADE

Odlično se Zvezda držala večeras u Španiji, iako je faktički igrala sa samo deset igrača u rotaciji. Uspevala je nekoliko puta da nadoknadi popriličan zaostatak, ali je Barsa nešto smirenijom igrom u samoj završnici ipak uspela da upiše važnu pobedu u borbi za sam vrh.

22:42

KRAJ UTAKMICE: BARSELONA - CRVENA ZVEZDA 86:82

Panter do kraja i ne pogađa... Barsa će zabeležiti pobedu na ovoj utakmici. Mirotić je promašio za dva poena, a Braun je pogodio "samo" lej-ap. Barsa ni ne napada, to je to, pobeda domaćeg tima.

22:40

40. MINUT (DO KRAJA 48.1): BARSELONA - CRVENA ZVEZDA 86:80

Neće lopta u koš... Šteta, promašio je Lorenzo Braun. I Pau Ribas pogađa trojku. Tajmaut Dragana Šakote.

22:37

39. MINUT (DO KRAJA 01:28): BARSELONA - CRVENA ZVEZDA 83:80

Mirotić pogađa prvu trojku večeras... Kakva šteta. Sada je Panter pobegao, i imaće dva slobodna bacanja. Pogodio je oba i smanjio na jedan posed razlike... Sada Dilejni promašuje za tri poena, a Ribas će na liniju za slobodna bacanja, pošto je faul napravio Lorenzo. Ne pogađa prvo, ali drugo da.

22:36

38. MINUT: BARSELONA - CRVENA ZVEZDA 79:78

Abrines ne pogađa, a Zvezda opet može da povede! Panter je osetio prostor, ali je promašio za tri. Dilejni to kažnjava, pošto se prošetao do koša... Štimac je kratak dva puta, ništa od pogotka. Sada LORENZO BRAUN krade novu loptu i zakucava. Fantastičan je Amerikanac, neverovatno igra!

22:32

36. MINUT: BARSELONA - CRVENA ZVEZDA 77:76

Tek sada sudija Sefi Šemeš svira prvi faul za Barselonu u ovom kvartalu koji pravi Abrines. No, Zvezda ne koristi ni ovaj napad... Srećom Tomić ne pogađa, a Braun je uspeo da uhvati loptu i krenuo je na prodor. Fauliran je... I šta radi sada Lorenzo Braun!? Kakvo zakucvanje, neverovatno. Potez kola, bez ikakve dileme, a da nismo ni videli kraj ostalih utakmica. Pogodio je i dodatno bacanje, pošto je fauliran. Mirotić pravo u ruke Lorenzu, a Štimac pogađa TROJKU! NEVEROVATNO!

22:29

35. MINUT: BARSELONA - CRVENA ZVEZDA 77:70

Mora Braun za tri na isteku napada, ali ništa od toga... I onda trojka Abrinesa, sedam razlike, tajmaut Šakote i veoma neprijatna situacija za Zvezdu pred poslednjih pet minuta košarke.

22:27

35. MINUT: BARSELONA - CRVENA ZVEZDA 74:70

Jovanović pravi nepotrebnu grešku u koracima u trenucima kada je Beron bio sam u ćošku i čekao loptu za "njegov" šut za tri poena. I šta je sada pogodio Dilejni... Neverovatno, na isteku napada. Štimac pravi faul u napadu, ponovo veliki pad Zvezde na početku četvrtine, što smo imali priliku da vidimo i u drugoj, pa i u trećoj četvrtini. Trojka Oriole preko ruke, Barsa je sada u seriji.

22:24

33. MINUT: BARSELONA - CRVENA ZVEZDA 69:70

Kuzmić je sam na zakucavanju i to je to! Međutim, Oriola je sam kao duh u ćošku i pogodio je za tri poena. Veliki promašaj Berona, ali lopta je za Zvezdu... Krade loptu Dilejni, Dženkins pravi faul. Igra se veoma dinamično u ovim momentima u Blaugrani. Sada faul Jovanovića u redovima Zvezde, a onda pogađa Tomić preko Kuzmića. Šteta, opet je Barsa došla do daha. No, Panter je presekao ovu neprijatnu seriju pogotkom sa poludistance preko Oriole. Sreća te Abrines promašuje za tri, ali onda pogađa flouter.

22:18

KRAJ TREĆE ČETVRTINE: BARSELONA - CRVENA ZVEZDA 62:66

Panter postiže još jednu trojku!!! Zvezda je u velikom naletu... Nema poena na drugoj strani, a Sefi Šemeš sudi faul Oriole na skoku i biće bacanja za Jovanovića. On pogađa prvo, a i drugo! Šest razlike za Zvezdu i još 30 sekundi do kraja... I onda faul Dženkinsa koji sudi Oleg Latiševs. Biće bacanja za Tomića, koji je lako pogodio oba, ali će biti 11 sekundi za napad Zvezde. Ali ne pogađa za tri Lorenzo...

 

Ipak, Zvezda treba da bude prezadovoljna, pošto pred poslednjih deset minuta u Blaugrani ima plus četiri!

22:15

29. MINUT: BARSELONA - CRVENA ZVEZDA 60:61

Barsa gubi loptu, a Panter će na liniju za slobodna bacanja. Prvo nekako ulazi, ali drugo ne. Barsa hvata loptu nakon manje borbe pod košem... Blokada Štimca, a Panter pogađa trojku za vodstvo! Tajmaut traži Svetislav Pešić.

22:09

28. MINUT: BARSELONA - CRVENA ZVEZDA 60:57

Pogodio je Gist dodatno bacanje. Ali potom pravi i faul na drugoj strani igrališta, te poslao Mirotića na liniju za slobodna bacanja. Ovaj ne greši, čime je došao do 22 poena za sada. Nekako je Zvezda izgubila loptu na drugoj strani, ali greši Dilejni... Zato sada Lorenzo daje loptu u ruke Tomiću, faul Gista, ali neće biti bacanja, pošto je ovo bio četvrti faul Zvezde. Nakon toga Gist izlazi, a ulazi Jovanović. Kjurik promašuje, Barsa hvata loptu, ali je Tomić napravio grešku u koracima. Dženkins pogađa, nažalost samo za dva poena... Nagazio je liniju.

22:01

26. MINUT: BARSELONA - CRVENA ZVEZDA 58:54

Beron pokušava iz standardne akcije za tri, ali nije precizan. Sada i Kjurik pokušava za tri poena, ali je neprecizan... A nakon toga Lorenzo Braun pravi neverovatnu grešku, pošto je uhvatio loptu, a onda nagazio aut liniju i dao posed Barseloni. Dejvis je fauliran, ali ne pogađa prvo bacanje. Drugi put se zato ispravlja, pa prednost Barse nastavlja da raste. Ali nekako se Gist izborio ispod koša nakon serije promašaja i došao je do poena uz faul kojima Zvezdu opet može da vrati na posed zaostatka. Nije pogodio dodatno bacanje. Dejvis odmah napada Gista i lako poentira. Sada faul Klavera nad Dobrićem, koji će šutirati dva slobodna bacanja. On je pogodio prvo, pa i drugo. Nakon toga bleda igra u odbrani, Dejvis poentira, Zvezda gubi loptu, Mirotić je sam za tri... Ništa, srećom. Lepa akcija Brauna i Gista - zakucavanje i faul, pa će biti dodatno bacanje. TV tajmaut.

21:58

24. MINUT: BARSELONA - CRVENA ZVEZDA 53:48

Lepa prednja promena Berona koji pokušava da iz floutera dođe do poena, ali nije u tome bio uspešan, pa će Barsa imati napad. Mirotić je lepo video Dejvisa pod košem, koji pogađa uz prekršaj Bilija Berona. Ovaj pogađa i dodatno slobodno bacanje, pa odvodi Barsu na plus četiri. Nakon toga promašuje i Kuzmić, a akcija je prekinuta zbog tehničke greške Dragana Šakote. Mirotić naravno izvodi slobodno bacanje i pogađa. Srećom korake pravi Dilejni, što pokazuje sudija Šemeš iz Izraela. No, Beron gubi loptu, ali Dilejni ne pogađa za tri iz kontre.

21:55

23. MINUT: BARSELONA - CRVENA ZVEZDA 49:48

Kjurik pogađa za tri iz veoma teške pozicije za tri poena, uprkos dobroj odbrani Zvezde. Ipak, Dobrić ekspresno vraća trojku na drugoj strani! Međutim, opet pogodak sa distance... Sada je za Barsu bio precizan Klaver. Gist je odlučio da prekine revoleveraški obračun, pa je krenuo na prodor, ali je napravljen faul. I ona nova trojka - Bili Beron! Neverovatno, 2:2 u trojkama na početku poslednje deonice! Onda Mirotić dolazi do poena pod košem...

21:53

POČINJE DRUGO POLUVREME!

Zvezda u njega ulazi sa poenom prednosti, a prvi napad u nastavku imaće Barselona.

21:37

POLUVREME: BARSELONA - CRVENA ZVEZDA 41:42

Kjurik je probao za tri, nije pogodio, a loptu hvata Jovanović. Štimac pogađa za tri poena i Zvezda vodi! Neverovatan povratak košarkaša iz Beograda... Ali ne vredi, Mirotić vraća poene, srećom "samo" dva. Sada Beron napada Mirotića, ne pogađa, ostaje lopta u posedu Zvezde, onda pokušaj i Pantera za tri - ništa. Još 25,9 sekundi do kraja uz jedan mali faul za goste. Nisu ga iskoristili, ali nije ni Mirotić pogodio iz reketa. Iz naleta je pokušao Dženkins za tri, ali ne pogađa... No, Zvezda je odlično odigrala ovu deonicu, dobila je sa čak 23:12 i sasvim zasluženo vodi na poluvremenu ove utakmice!

 

Najefikasniji u domaćem timu je Mirotić sa 17 poena, a u Zvezdi Štimac sa devet.

21:33

19. MINUT: BARSELONA - CRVENA ZVEZDA 39:39

Mirotić je krenuo na prodor, Jovanović je napravio faul, pa će košarkaš Barselone na liniju za slobodna bacanja. Promašio je prvo, ali je drugo pogodio. Potom prekršaj Dejvisa, ali Barsa još uvek nije ispunila bonus. No, nema veze, Dženkins pogađa sa polu-distance i sada je samo minus jedan. Trojku ne pogađa Mirotić, ali Zvezda potom gubi loptu, pa iz kontre Barsa ima šansu za nove poene.... Ne koristi je, ali Panter izbacuje u aut. Mirotić promašuje za tri, a Jovanović će moći da dovede Zvezdu u prednost sa linije za slobodna bacanja! Međutim, Jovanović promašuje prvo bacanje, a pogađa drugo, pa je izjednačeno!

21:29

17. MINUT: BARSELONA - CRVENA ZVEZDA 38:36

Štimac je promašio, ali je Gist pokupio loptu pod obručem, pa će imati priliku da sa linije za slobodna bacanja umanji zaostatak. Prvi put je siguran, a nije promašio ni drugo. Međutim, Pau Ribas pogađa sa gotovo devet metara, Panter gubi loptu, ali Ribas ne pogađa novu trojku iz kontre. Umiruje Panter igru, a Gist pogađa važnu trojku! Traži izmenu, malo se umorio... Sada Ribas ne pogađa ponovo za tri poena, a Štimac je sam i pogađa sa polu-distance, pa je Zvezda na samo minus dva. Tajmaut Svetislava Pešića.

21:25

15. MINUT: BARSELONA - CRVENA ZVEZDA 35:29

Nova izgubljena lopta Barse, a lepo kombinuju Braun i Dženkins koji poentira iz kontre. Međutim, Kori Higins je pobegao sada Dženkinsu i poentirao. Probao je potom Panter za tri poena, ali nije pogodio. No, Aleks Abrines pravi grešku, izbacuje loptu u aut, pa će Zvezda imati novu priliku da smanji prednost, što i čini pogotkom Štimca iz polu-horoga. Ali Higins brzo vraća na drugoj strani iz prodora, a Zvezda ne koristi naredni napad, pa je i Barsleona prati. Mnogo se igra čvršće u ovim trenucima, za razliku od početka kada je svaki posed gotovo po pravilu donosio poene.

21:19

13. MINUT: BARSELONA - CRVENA ZVEZDA 31:25

Tomić je prvi put promašio, ali Higins drugi put nije. Ovaj je pogodio uz faul, pa će imati i dodatno slobodno bacanje, koje ipak nije pogodio, ali napad je za Barselonu. Ipak, Oriola u nastavku pravi prekršaj na veliku sreću Zvezde. Panter je pokušao gotovo nemoguće sa poludistance i nije pogodio, međutim ni Barsa sada nije zablistala, pa je izgubila loptu, što koristi Lorenzo Braun koji poentira na nepostavljenu odbranu domaćih. Sada loptu gubi i Ante Tomić, pa Zvezda osvaja loptu još jednom, a Panter je poentirao na prodoru. I onda i zakucavanje Gista nakon dodatne izgubljene lopte Barselone, Zvezda se budi!

21:15

KRAJ PRVE ČETVRTINE: BARSELONA - CRVENA ZVEZDA 29:19

Barsa ne može da promaši iz reketa, Zvezda potom još jednom gubi loptu i Klaver dolazi do još jednog zakucavanja. Naravno, Barsa sada maksimalno secka napad Zvezde, pošto ima da napravi još tri mala faula, a ostalo je još nekih sedam-osam sekundi. Na kraju, Štimac ne pogađa za dva i to je kraj ove deonice koju je obeležio Nikola Mirotić sa svojih 14 poena (6/7 za dva).

21:11

10. MINUT: BARSELONA - CRVENA ZVEZDA 25:19

Dejvis promašuje sa poludistance, a Nikola Mirotić hvata skok i pogađa pod košem uz prekršaj. Shvatio je Šakota da mora nešto da menja, pa će na teren Gist... Nakon toga, Barsa pravi prvi faul na utakmici (tek u osmom minutu), a Dobrić promašuje za tri na šutu iz očaja. Zato, Nikola Mirotić nastavlja da ređa poene, pa je ovo bio njegov 14 večeras. Pokušava Braun za tri, ne pogađa, hvata loptu Panter, a Braun zatim pogađa na polaganju. Međutim, novi poeni pod košem na drugoj strani, Klaver je ovoga puta išao do samog kraja. Štimac nastavlja košgetersku rapsodiju obe ekipe...

21:08

7. MINUT: BARSELONA - CRVENA ZVEZDA 18:15

Nakon tajmauta, Kuzmić se lepo snalazi na drugoj strani terena i poentira. Međutim, Viktor Klaver gotovo na isti način vraća poene na drugoj strani igrališta. Potom, Zvezda ne koristi napad, pošto je Beron promašio za dva poena sa poludistance, da bi Mirotić to kaznio, pošto je poentirao uz faul Simanića. Pogodio je i dodatno slobodno bacanje. Nakon toga, Boriša Simanić još jednom gubi loptu, pa Mirotić vrlo lako dolazi do novih poena iz zakucavanja. Problemi za Zvezdu su se nakon toga samo nastavili, pošto je usledila još jedna izgubljena lopta nakon nepsorazuma Berona i centarske linije Zvezde. Ipak, ispravlja sve Lorenzo Braun koji krade loptu i zakucava.

21:05

6. MINUT: BARSELONA - CRVENA ZVEZDA 11:11

Težak flouter za Bilija Berona, koji ne pogađa, a na drugoj strani Dejvis gura loptu u koš nakon promašaja Mirotića. Barsa je brzo izjednačila, a nakon toga smo videli loš napad Zvezde koji završava Beron šutem sa deset metara i promašuje. Bez ijednog faula u prvih pet minuta, pa idemo na TV tajmaut, nakon što je Mirotić izgubio loptu na drugoj strani terena.

21:03

5. MINUT: BARSELONA - CRVENA ZVEZDA 9:11

Lorenzo Braun ne pogađa za tri, ali hvata loptu Kuzmić pod košem i poentira! Već na početku opipljiva prednost za Zvezdu... Međutim, sam je Kajl Kjurik na drugoj strani na šutu za tri, što on ne propušta i postiže koš sa distance. Vrlo brzo Lorenzo Braun postiže poene iz reketa na drugoj strani terena, igra se veoma brzo i efikasno. U prilog tome, novi poeni Kajla Kjurika! Dobrić nažalost promašuje za tri, a Mirotić ponovo napada Simanića i prolazi lagano.

21:00

2. MINUT: BARSELONA - CRVENA ZVEZDA 2:7

Do prvih poena za Zvezdu dolazi Ognjen Kuzmić iz reketa. Nakon toga trojku promašuje Nikola Mirotić na drugoj strani, a Zvezda to uspeva da iskoristi i da dođe do novih poena preko Ognjena Dobrića. Međutim, Mirotić ne promašuje dva puta u nizu, pa je došao do poena iz reketa, prvih za Barselonu. No, Zvezda je odlična na početku - Simanić za tri!

21:00

POČINJEMO!

Utakmica je počela, prvi napad će imati košarkaši Crvene zvezde.

20:56

STARTNE POSTAVE

BARSELONA: Dilejni, Kjurik, Klaver, Mirotić, Dejvis

 

CRVENA ZVEZDA: Braun, Beron, Dobrić, Simanić, Kuzmić

20:45

SUDIJE

Utakmicu između Barselone i Crvene zvezde sudiće Olegs Latiševs iz Letonije, Pjotr Pastušjak iz Poljske, kao i Sefi Šemeš iz Izraela.

20:33

CSKA I ZENIT USPEŠNI NA OTVARANJU PROGRAMA

Već su odigrane dve utakmice večeras u Evroligi, a uspešniji u obe su bile ruske ekipe. Tako je u Moskvi ekipa CSKA došla do pobede protiv Valensije (81:70), dok je Zenit savladao Olimpijakos (91:87). Pored duela u Barseloni, koplja će ove večeri ukrstiti Bajern i Makabi, kao i Baskonija i Himki.

16:23

PEŠIĆ: "ZVEZDA SE POPRAVILA SA ŠAKOTOM"

Trener Barse, Svetislav Pešić, ističe da njegov tim nije imao mnogo sreće u poslednje vreme.
"Pre svega, nadam se da ćemo pobediti. Iza nas je težak period i nekoliko napornih putovanja. Ponovo igramo protiv Zvezde, tima sa novim trenerom. U poslednjih 11 utakmica, dobili su sedam, a izgubili četiri od kako je Šakota došao. Popravili su se kao tim, a da bi prigrabio sreću, moraš da radiš naporno. I mi radimo tako, ali nemamo mnogo sreće u poslednjih nekoliko nedelja. Možda dođe kada bude bilo važno, krajem sezone, nadamo se", rekao je Pešić.

16:20

ŠAKOTA: "NEMA VREMENA ZA ODMOR"

Šakota ističe povrede njegovog tima pred večerašnji meč sa Špancima.
"Raspored nastavlja da teče veoma brzo, nema vremena za odmor ni za jedan tim. Nažalost, imamo određenih problema pred ovu utakmicu, pet igrača ima povrede ili viruse. Barsa je veliki izazov za nas, to je tim sa velikim ambicijama. Uvek poštujemo španske timove. Barsa je pokrivena na svim pozicijama sa odličnim igračima, čak su i njihovi bekovi "veliki" i atletski potkovani. Ipak, nadam se da možemo da pokažemo dobru utakmicu u Barseloni", kaže Šakota.

16:15

BROJNI PROBLEMI SA POVREDAMA I VIRUSIMA

Dragan Šakota poslednjih nekoliko nedelja ima velikih problema sa virusima, povredama i odsustvima nekih važnih košarkaša. Tako u Barseloni neće zaigrati Dejan Davidovac, Marko Jagodić-Kuridža, Stratos Perperoglu i Filip Čović, te Branko Lazić, koji nije otputovao u Španiju zbog virusa. Uz to, vredi dodati da je Lorenzo Braun još uvek sa rovitim skočnim zglobom, pošto nije uspeo u potpunosti da se oporavi prethodnih dana.

 

Dakle, Zvezda u Španiji ima kompoziciju od šest unutrašnjih i pet spoljnih igrača, što će biti zanimljiva kombinacija za suprostavljanje jednom od najbogatijih timova u Evroligi.

16:13

BARSELONA ODNELA POBEDU U PRVOM DELU SEZONE

Iako je Crvena zvezda polovinom oktobra imala 13 poena prednosti sredinom drugog kvartala protiv Barselone, španski sastav uspeo je da se poveže i da preokretom u drugom poluvremenu dođe do veoma važne pobede. Najzaslužniji za pobedu Blaugrane tada bio je Nikola Mirotić, koji je dobacio do 21 poena. Zanimljivo, u beogradskom timu tada je dvocifren jedino bio Džejms Gist sa deset poena.

16:09

MOZZART KVOTE

Sastav Svetislava Pešića pred ovaj meč kotira se kao veliki favorit za pobedu, pošto je kvota na keca samo 1,15. Ukoliko bi do pobede kojim slučajem došao beogradski tim, zaokružili bismo kvotu 6,00, dok bi nas eventualni produžeci "naterali" da podvučemo prolazak kvote od čak 20,0!

 

21.00: (1,15) Barselona (20,0) Crvena zvezda (6,00)

16:07

DOBRO VEČE!

Poštovani čitaoci Mozzart Sporta, dobro nam došli na još jedan tekstualni prenos na našem portalu! Večeras ćemo zajedno sa vama ispratiti dešavanja iz Katalonije, gde ekipa Crvene zvezde gostuje Barseloni u jednoj od zanimljivijih utakmica večerašnjeg programa Evrolige.

×