{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Košarkaški savez Srbije donirao 3.600.000 dinara u borbi protiv virusa korona

/ Izvor: mozzartsport.com
Velika donacija za naš zdravstveni sistem
Košarkaški savez Srbije donirao 3.600.000 dinara u borbi protiv virusa korona

Iz dana u dan svedoci smo da brojne figure i organizacije iz sveta sporta pomažu u borbi protiv virusa korona. Između ostalog određena sredstva ili respiratore donirali su Novak Đoković i Ana Ivanović, a u akciju se uključila i kompanija Mozzart koja je pomogla kako novčano, tako i u vidu neophodnih respiratora i ljudstva.

Danas se čitavoj akciji priključio i Košarkaški savez Srbije, koji je donirao 3.600.000 dinara Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje, radi nabavke neophodne opreme za lečenje najteže obolelih od virusa COVID-19. Na taj način, savez ističe da se nada će pomoći u borbi protiv pandemije koja je zahvatila celu planetu.

Ova sredstva su izdvojena iz budžetskih sredstava kojim Ministarstvo omladine i sporta finansira rad Košarkaškog saveza Srbije i preusmerena su Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje.

Podsetimo, do današnjeg dana u našoj zemlji zabeleženo je ukupno 1.476 slučajeva zaraze virusom COVID-19, a preminulo je ukupno 39 osoba. Samo u toku prethodna 24 časa, testirani su uzorci 748 osoba od kojih je 305 bilo pozitivno na novi virus korona.

Foto: Shutterstock

Najnovije vesti


×