{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Nema titule za Virtus
Košarkaška sezona u Italiji će biti poništena

Izgleda da se u svetu košarke mnogo lakše donose odluke, koliko god bile nepopularne, nego u svetu fudbala.

Dok se fudbalski klubovi i savez muče oko toga šta raditi sa sezonom, da li je proglasiti gotovom ili čekati nastavak, košarkaši su presekli. Kako javlja Gazeta delo Sport, sezona se neće nastavljati. Štaviše – biće poništena! Ta odluka je načelno već doneta, samo će biti ozvaničena narednih dana.

Čelnici Serije A i KS Italije su odlučili da se sezona 2019/20 poništi kao da se nije ni igrala. Prema tome, nema ni novog šampiona države. Deluje kao da je u ovom momentu oštećen Virtus, jer je bio prvi, imao dve pobede više od Sasarija, ali to nije garancija da bi i osvojio titulu na kraju, kroz plej-of.

Štaviše, jedino su ta dva kluba, Virtus i Sasari, malo negodovali povodom ove odluke, ali svi ostali su podržali ideju košarkaškog saveza i lige, tako da su liderima prvenstva vezane ruke.

Rešeno je da se svi napori ulože u pripreme za novu sezonu, 2020/21, kada to uslovi dozvole, a deluje da neće biti tako brzo i lako, jer Vlada Italije, kako piše Gazeta, sprema da za koji dan donese novi set mera u borbi protiv virusa korona, koji kosi živote u celoj zemlji, a daleko najviše na severu.

Foto: Shutterstock

Najnovije vesti


×