{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Košarkaška Serija A sve bliža otkazivanju, odluka do 10. aprila

/ Izvor: mozzartsport.com
Sve je izvesnije da ovog proleća više neće biti košarke na Apeninskom poluostrvu
Košarkaška Serija A sve bliža otkazivanju, odluka do 10. aprila

Jak udarac koji je virus korona zadao Italiji preneo se i na sva sportska dešavanja. Zaključno sa jučerašnjim danom, ova zemlja imala je ukupno 110.574 zaražene osobe uz 13.155 preminulih, pa stoga ne čude najave da bi košarka i definitivno mogla da stane ovog proleća na Apeninima.

Kako prenosi Sportando, čelnici tamošnje Serije A odlučiće najkasnije do 10. aprila o sudbini takmičenja, a isti izvor navodi da je znatno realnije da se takmičenje otkaže i poništi nego da ono bude nastavljeno.

Jedina formula koja je trenutno moguća jeste da se sezona nastavi 16. maja, nakon čega bi timovi imali dve nedelje za pripreme i treninge. Prve utakmice bile bi odigrane 31. maja kroz plej-of format, da bi se sve zaključilo turnirom sa osam ekipa koji bi bio odigran između 19. i 22. juna.

Međutim, veliki problem predstavlja činjenica da su svi treninzi u Italiji zabranjeni bar do kraja aprila, a svi američki košarkaši su se već vratili svojim domovima. Naravno, treba uzeti u obzir i da će biti nemoguće igrati pred publikom kasnije tokom juna zbog navedene situacije.

Virtus iz Bolonje je prethodno predložio da se završnica sezone odigra između juna i septembra, a da na kraju sve bude rešeno kroz plej-of sa novim rosterima. To je samo jedan od predloga u nizu koji je odbijen, pa su samim tim povećane šanse da se sezona otkaže u dogovoru sa Italijanskim košarkaškim savezom.

Foto: Shutterstock

Najnovije vesti


×