{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Košarkaška Serija A staje zbog straha od širenja korona virusa

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 2
Predsednik Košarkaške federacije Italije najavio odlaganje svih utakmica planiranih za ovu nedelju
Košarkaška Serija A staje zbog straha od širenja korona virusa

Brojni mečevi Serije A su prethodnog vikenda odloženi zbog straha od daljeg širenja korona virusa severom Italije, a odbojkaška prvenstva su zaustavljena i u muškoj i u ženskoj kategoriji. Čak je i predstojeći duel Evrolige između Žalgirisa i Olimpije iz Milana u Kaunasu bio pod znakom pitanja, zbog preporuke Ministarstva zdravlja Litvanije, pa se kao logično postavljalo pitanje šta će biti sa košarkaškim nadmetanjima na Apeninskom poluostrvu.

Danas smo dobili odgovor i na to pitanje. Predsednik Košarkaške federacije Italije, Đani Petrući, izjavio je u razgovoru za Ansu da će danas razgovarati sa tamošnjim resornim ministrom i da će nakon toga doneti odluku o prekidu takmičenja.
„U toku dana ću imati razgovor sa Ministarstvom sporta, nakon čega ću sve zvanično potvrditi“, izjavio je Petrući.

Tokom ove sedmice bila su planirana dva kola u italijanskoj košarkaškoj Seriji A, pa ostaje neizvesno kada će ona biti odigrana, odnosno da li će doći do određenih pomeranja unutar samog kalendara.

Već sedam ljudi je u Italiji preminulo od posledica izazvanih korona virusom, mnogi gradovi na samom severu u regijama Lombardija i Veneto su pod karantinom, dok je do sada potvrđeno više od 288 slučaja zaraze u najvećoj zemlji Apeninskog poluostrva.

Foto: Shutterstock

Najnovije vesti


×