{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Košarkaši i treneri u Italiji pristali na smanjenje plate

/ Izvor: mozzartsport.com
Procenat umanjenja zavisi od veličine potpisanog ugovora
Košarkaši i treneri u Italiji pristali na smanjenje plate

Pre nekoliko dana stigla je i zvanična vest da se košarka ovog proleća više neće igrati u Italiji zbog pandemije virusa korona. Rezultati su poništeni i niko nije proglašen za šampiona, a jedino preostalo pitanje ticalo se plata košarkaša do kraja sezone.

Italijanska Serija A objavila je da je postigla dogovor sa Unijom košarkaša i trenera, te da su svi prihvatili da im se plata za preostali period umanji za odgovarajući iznos.

Tako će košarkaši i treneri koji imaju ugovore na preko 50.000 evra dobiti umanjenje veće od 20% u načelnom dogovoru sa klubom, oni kojima na papiru piše između 30.000 i 50.000 evra će dobiti tačno 20% manje, dok će košarkaši sa manjim primanjima od 30.000 evra biti pošteđeni i njima će biti isplaćena cela ugovorna obaveza.
"Igrači su bili izuzetni profesionalci u ovim teškim mesecima, sa svake tačke gledišta. Njihova dostupnost u svakom trenutku pokazuju koliko je košarka veliki sport. Pokazali su osećajnost i žrtvovali su se i tako pokazali svetao primer svima. Budućnost italijanske košarke je u sigurnim rukama", istakao je predsednik Unije košarkaša, Alesandro Marcoli.

Ostaje da vidimo da li će i ostale evropske lige slediti put Italijana. Podsetimo, Evroliga i Evrokup još uvek nisu otkazani, pa deo italijanskih klubova mora da motri na situaciju i eventualni nastavak nadmetanja kada pandemija prođe.

Foto: Shutterstock

Najnovije vesti


×