{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Litvansko ministarstvo zdravlja izrazilo zabrinutost zbog dolaska ekspedicije iz Milana, u Žalgirisu tvrde da nema razloga za brigu
Korona virus preti da poremeti i Evroligu

Italija je već na nogama zbog odlaganja utakmica u Seriji A, priča o regularnosti takmičenja i da bi Derbi Italije između Juventusa i Intera zbog epidemije korona virusa mogao da se igra iza zatvorenih vrata, a postoji mogućnost da bi novonastala situacija mogla da pomeri i okršaje u Evroligi.

Tačnije, susret između Olimpije i Žalgirisa u Milanu, koji je na programu u petak u Kaunasu. Litvanski novinar Domantas Urbonas, inače vrlo dobro upoznat sa dešavanjima na domaćoj košarkaškoj sceni, tvrdi da je tamošnje Ministarstvo zdravlja izrazilo zabrinutost što će igrači Žalgirisa biti izloženi opasnosti ako se utakmica bude odigrala, zbog čega je pokrenuta tema eventualnog odlaganja utakmice.

Podsetimo, kompletna pokrajina Lombardija, u kojoj se i nalazi Milano, zatvorena je zbog ubrzanog rasta broja slučajeva ljudi zaraženih korona virusom, a postoji realna mogućnost da se proširi i na druge krajeve Evrope.

Međutim, u Žalgirisu tvrde da razloga za brigu nema i da su gosti iz Milana dobrodošli. Ubrzo su se oglasili i čelnici Olimpije koji su potvrdili da još nisu dobili nikakav dopis u kojem im se savetuje da ne putuju u Litvaniju, međutim konačnu odluku o ovom slučaju doneće Evroliga tek treba da zaseda po pitanju odigravanja utakmice i potencijalnih zdravstvenih problema...

Foto: Shutterstock

×