{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Kori Higins odlazi u Barselonu za 10.500.000 evra

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 3
Amerikanac će potpisati trogodišnji ugovor sa španskim klubom
Kori Higins odlazi u Barselonu za 10.500.000 evra

Nakon veoma uspešne sezone u redovima Armejaca i osvojenih titula u Evroligi i VTB ligi, američki košarkaš, Kori Higins, rešio je da krene dalje. Time je stavljena tačka na četiri godine dug boravak u ekipi CSKA iz Moskve.

Kako saznaje Eurohups, Amerikanac će se danas o svemu u toku dana dogovoriti sa oba kluba. Kako dalje naovde, Kori Higins će potpisati trogodišnji ugovor vredan 10.500.000 evra. Armejci su pokušali da preduhitre Blaugranu i ponude bolje uslove sjajnom košarkašu, ali je ovaj odlučio da je vreme da nastavi karijeru na nekom drugom mestu i tamo potraži nove izazove.
„Nakon što sam napustio teren na kraju utakmice protiv Himkija, zagrlio sam saigrače, predsednika i oprostio se od njih. Hteo sam da pokažem koliko sam zahvalan na svemu što su uradili za mene ovih godina. Mogu da potvrdim da napuštam CSKA, završena je još jedna lepa priča“, rekao je Higins.

Izvori kažu da će nakon što potpiše novi ugovor, Kori Higins postati drugi najplaćeniji košarkaš u Španiji, odmah iza glavne zvezde Real Madrida, Serhija Ljulja.

Higins može da se pohvali da je za vreme boravka u Moskvi osvojio dve titule prvaka u Evroligi, kao i četiri pehara za šampiona VTB lige. U poslednjoj utakmici među Armejcima, Amerikanac je došao do 23 postignuta poena, a tokom ove sezone je u proseku postizao 14,9 poena, a uz to beležio 2,2 skoka i 1,8 asistenciju.

Foto: Shutterstock

Najnovije vesti


×