{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Kokoškov poziva nezadovoljne Srbe: Prestanite sa pritiscima na Jokića!

/ Izvor: mozzartsport
Komentari: 27
O tome da li bi centar Denvera trebalo da igra za reprezentaciju...
Kokoškov poziva nezadovoljne Srbe: Prestanite sa pritiscima na Jokića!
Igor Kokoškov

Zašto Nikola Jokić ne igra za reprezentaciju? Nema ljubitelja košarke koji nije potegao ovo pitanje, niti ima valjanog objašnjenja povodom statusa možda ponajboljeg srpskog igrača u ovom trenutku.

Istina je da je samo na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru bio na raspolaganju selektoru Aleksandru Đorđeviću, a da na Prvenstvu Evrope 2017. i kvalifikacijama za Mundobasket u Kini 2019. nijednom nije obukao dres Orlova.

Zbog toga trpi, između ostalog, osude ovdašnje javnosti, međutim, sa drugog kraja sveta, onog u kome centar iz Sombora sa Denverom pobeđuje u nizu, stižu poruke koje imaju za cilj sagledavanje stvari iz drugog ugla. Šef struke Finiks Sansa, naš čovek, Igor Kokoškov, objašnjava da i klubovi imaju uticaj na poteze igrača i apeluje na srpsku javnost da smekša stav prema Jokiću.
Mislim da je to individualno i zavisi od slučaja do slučaja. Zavisi od kvaliteta igrača, veličine njegovog ugovora i same strukture organizacije. Kad se radi o NBA igračima, o Jokiću u ovom slučaju, mislim da treba da se stane na loptu i da se prestane sa medijskom kampanjom vezanom za pritisak da ukoliko ne igraš, nisi patriota. To su sve stvari koje ne stoje, nisu realne, nisu objektivne“, poručuje Kokoškov u prazničnom intervjuu Sportklubu.

Nikola Jokić i Aleksandar Đorđević

Pojašnjava ca se to da li je neko patriota ne meri brojem utakmica za državni tim. Ima i drugih načina na koji se predstavlja Srbija.
Jokić mnogo toga radi za našu zemlju, za naš sport i košarku. Mislim da ne bi trebalo praviti veliku tenziju i veliku priču. Postoje objektivni razlozi ukoliko ne igra. Trebalo bi napraviti takvu relaciju sa njim da kad bude mogao da igra za repzrezentaciju, to učini. Dotad bi trebalo da se priča o momcima koji su u reprezentaciji. Ne sumnjam da će Nikola igrati onog trenutka kada bude mogao da igra. Tu relaciju sa njim treba gajiti i razvijati. Svi mi, ljubitelji košarke i mediji, trebalo bi da budemo ponosni na njega zbog onoga što radi za našu košarku“.

Nema sumnje, radi dosta, jer svaki put kad briljira komentatori pomenu da je iz Srbije. Opet, ovde mu se zameraju izostanci iz reprezentacije. Teško da će se ambijent u bliskoj budućnosti promeniti, međutim, to ne menja stav o Nikolinim partijama.
Jokić je unikatan igrač. Najteži segment košarkaške igre je dodavanje. Njegova košarkaška inteligencija je vanserijska. Ne samo što je naš, Srbin, već ga prati i neverovatna životna i košarkaška priča. Pre tri godine igrao je Jadransku ligu, uz svo poštovanje tog takmičenja. U ovom trenutku je pretendent da bude na Ol-staru ili MVP lige. To su lepe stvari za njega. Zaista je veliki ambasador srpske košarke i srpskog sporta. Veliko ime i ide krupnim koracima napred. Kada pogledate gde je bio pre tri godine, zapitate se gde će biti za tri godine. Veliki prostor za razvoj i za napredak“.

U intervjuu Sportklubu, Igor Kokoškov je govorio i o svom timu, Finiksu, kao i novajliji u NBA ligi, Luki Dončiću, s kojim je pre godinu i po dana postao prvak Evrope.
Luka je ranije ušao u period adaptacije. Odlaskom iz Slovenije u Španiju, igranje za Real Madrid, ulazak u rotaciju, u prvu petorku... Napravio je sve te korake i mislim da ih je sve dobro izneo. Mislim da je Dončić jako dobro podneo izazove. Zbog toga nisam iznenađen da je i u ovom izazovu pronašao sebe. Takmičar je, momak koji voli da igra košarku, da se nadmeće, da je na terenu, voli pažnju. Ima socijalnu inteligenciju u odnosu sa ljudima, sa saigračima i medijima“, dodao je Igor Kokoškov za Sportklub.

FOTO: Reuters

Najnovije vesti


×