{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Srpski trener bi uskoro mogao da dobije novi radni zadatak
Kokoškov imao razgovor s Memfisom

Prva godina u samostalnom trenerskom radu u NBA ligi nije prošla dobro, mada nije Igor Kokoškov ni imao optimalne uslove za rad u haotičnom sistemu Finiksa. Zato bi uskoro mogao da dobije priliku za popravni, pošto se nalazi na radaru Memfisa.

Prema saznanjima ESPN, Kokoškov je nedavno obavio i zvanični razgovor sa upravo Grizlija, a protivkandidat za to mesto biće mu litvanski as Šarunas Jasikevičijus. Pored njega u najužem krugu kandidata za klupu Memfisa su trenutni asistent Kvina Snajdera u Juti Aleks Jensen, te pomoćnik Stiva Kera u Golden Stejtu, Džeron Kolins.

Memfis je u potrazi za novim trenerom od rastanka s Džej Bi Bikerstafom u aprilu. Ne treba zaboraviti da Memfis ima pravo izbora drugog pika na predstojećem NBA draftu. Franšiza iz Tenesija se, baš kao i Finiks nalazi u čudnoj fazi rebildinga. Mark Gasol je zimus napustio klub i otišao u Toronto, ali je na kraju ostao Majk Konli kako bi bio mentor Džastinu Džeksonu u koga se polaže mnogo nade.

Igor Kokoškov je sezonu u Finiksu završio sa skorom 19-63, mada treba istaći da je praktično cele sezone bio primoran da radi bez pravog organizatora igre, kao i da su najbolji igrači Devin Buker i Deandre Ejton bili povređeni u određenim momentima. I pored toga Kokoškov i dalje uživa veliko poštovanje u košarkaškim krugovima najjače lige sveta.

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×