{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Kjuban: Dončić će preteći Novickog na mestu najboljeg u Dalasu ikada

/ Izvor: mozzartsport.com
Vlasnik Maveriksa tvrdi da će slovenačka zvezda daleko dogurati u NBA ligi
Kjuban: Dončić će preteći Novickog na mestu najboljeg u Dalasu ikada

Veliki trag je za izuzetno kratko vreme ostavio Luka Dončić u dresu Dalas Maveriksa. Navijačima nije bilo potrebno mnogo vremena da zavole mladog Slovenca, a ove sezone je iz utakmice u utakmicu igru podizao na sve viši nivo, dok ga nije prekinula pandemija izazvana širenjem virusa korona.

Neko ko ima veliko pravo da ga hvali jeste i predsednik čitave franšize, Mark Kjuban. Dresovi Luke Dončića rasprodati su širom sveta u stotinama hiljada primeraka, a čelni čovek Maveriksa ističe da misli da će slovenački košarkaš prestići čak i Dirka Novickog na mestu najboljih svih vremena u Dalasu.
"Da li mogao da prestigne Dirka? Da, zato što se košarka dosta promenila i sve je mnogo otvorenije, nego kada je Novicki nastupao. Zbog toga ima veliku prednost. Mogao bi da osvoji MVP titule, šampionate", ističe Kjuban.

Dodaje da misli da bi i sam Nemac bio izuzetno srećan kada bi se to dogodilo.
"Znam da bi i Dirk voleo da se to desi. Oni su dobri prijatelji, tako da podržavaju jedni drugog kada je god to potrebno", zaključuje predsednik Dalasa.

Do prekida NBA lige, Dončić je bio šesti najefikasniji igrač sa 28,7 poena u proseku uz 9,3 skoka i 8,7 asistencija. Prosečno je beležio indeks od 27,7 poena.

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×