{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
“Sa Teodosićem i Markovićem imamo dvojicu igrača koji čine jedno. Oni su veoma kompatibilni i komplementarni i igrački i kao osobe. Imaju veoma jake, ponosne karaktere, oni su pravi izdanci i proizvodi srpske košarke”
no_image.png

U toku ove pauze Aleksandar Đorđević ima malo više vremena nego inače, pa je to iskoristio da između ostalog učestvuje u online razgovoru u italijanskom podkstu u kom je govorio na različite teme. Pričao je o saradnji Miloša Teodosića i Stefana Markovića, o principima srpske škole košarke, a dotakao se i svojih uzora.

Kaže, učio je najviše od Dragana Kićanovića, Zorana Slavnića i Ajzee Tomasa, a pre toga je dobio pitanje na aktuelnu sliku u svetu i u košarci.

Ističe Đorđević da se plaši povećanog broja povreda ukoliko se sezona nastavi.
"Dobro smo i moja porodica i ja, ali se ne osećam baš najbolje: jako mi je žao zbog ljudi koji su nas napustili, ali i onih koji su se razboleli, a o tome često pričamo samo u brojevima. U svemu tome, košarka zasluženo zauzima drugo mesto. To je naša strast i posao 24/7 i veoma nam je žao zbog toga. Kao Virtus smo dobro, spremni smo da igramo Evrokup i veoma sam srećan kako su igrači razumeli i prihvatili veliku dozu rada koju smo zahtevali od njih pre pauze. Prva stvar o kojoj treba da vodimo računa je da čuvamo igrače od povreda. U NFL-u je posle lokauta broj povreda bio značajno povećan", rekao je Đorđević u podkastu “Najbolji sreću najbolje”.

Đorđević je odgovarao na pitanja koja su se odnosila na tandem Miloš Teodosić - Stefan Marković. I objasnio je da je tajna tog dvojca što se savršeno upotpunjuju.
"Srpski sam trener i tamo sam naučio da 12 najboljih igrača kada ih staviš u tim ne čine uvek i najbolji tim, ako se ne uklapaju. Sa Teodosićem i Markovićem imamo dvojicu igrača koji čine jedno. Oni su veoma kompatibilni i komplementarni i tehnički i kao osobe. Imaju veoma jake, ponosne karaktere, oni su pravi izdanci i proizvodi srpske košarke. Teodosić je pravi šampion, neko ko ne radi dva ista treninga. Marković je zver na terenu, veoma je kompetitivan, a obojica imaju sposobnost ne samo da budu odlični na parketu, već i da pomognu timu da raste".

A onda je krenuo o uzorima. Baš u vreme kada mnogi pričaju o Majklu Džordanu zbog dokumentarca “Last dance”, Đorđević je rekao da mu je jedan od idola bio Ajzea Tomas, legenda Detroita, velikog protivnika Bulsa.
"Odrastao sam trudeći se da učim od dvojice velikih jugoslovenskih šampiona, Dragana Kićanovića i Moke Slavnića. Takođe, voleo sam Mirzu Delibašića, ali mi je bilo malo teže da se identifikujem sa njim jer je bio drugačiji, bio je visok dva metra. U ranim osamdesetim su stigle i prve VHS kasete NBA utakmica u Beograd, finala Boston - Lejkers. Kasnije sam uspeo da dođem do Pistonsa i zaljubio sam se u Ajzeu Tomasa. Bio je spreman da učini sve za pobedu, da postigne mnogo poena ili odigra za tim. Uvek sa šarmom i osmehom na licu čak i kada je predvodio tim kakvi su bili Bed bojsi. Eto, to su bili trojica mojih uzora”, rekao je Đorđević.

Jedno od pitanja odnosilo se i na mlađe generacije koje dolaze i na to kako najbolje uticati na njih i kroz košarku, ali i kulturu...
"Moramo da razumemo svet u kom živimo, da povučemo crtu na 35 godina. Da li mi koji imamo više živimo u svetu ovih koji imaju manje ili je obrnuto? Mislim da mi koji imamo više treba da naučimo kako da komuniciramo i da se adaptiramo prema mlađima od sebe. Načinu na koji mladi komuniciraju, da razumemo njihov jezik, kako da utičemo na njih i da vidimo ko utiče na njih. Naravno da su tu roditelji i učitelji, ali i vršnjaci. Moramo da razumemo kakav je njihov svet", rekao je Đorđević.

FOTO: Star Sport

Najnovije vesti


×