{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Australijanci protiv Čeha za mesto među najbolja četiri
Kengurov skok do Španaca

Fantastično igra Australija, ali ništa lošije partije na ovom Mundobasketu nije pokazala ni selekcija Češke. Potpuno zasluženo i jedni i drugi su se našli u četvrtfinalu Svetskog prvenstva i nalaze se na korak od plasmana u borbu za medalje. Čini se da su Kenguri ipak za korak bliži tom uspehu, ali nikada ne treba otpisati sjajne Čehe.

Australijanci u ovu borbu ulaze puni samopouzdanja nakon neverovatne pobede protiv Francuza u poslednjem meču druge faze takmičenja. Nakon velike rezultatske klackalice, na kraju je viđena pobeda u dramatičnoj završnici, 100:98. Još jednom se pokazalo kakav je lider na terenu Peti Mils, koji je pogađao gotovo iz nemogućih pozicija kada je bilo najpotrebnije.

Međutim, ni Čehe ne treba tek tako lako otpisati. Mnogi su mislili da će ova reprezentacija napustiti takmičenje još nakon grupne faze, ali prvo je došla do šoka protiv Turske, da bi se na sve to nadovezao veoma ubedljiv trijumf protiv Brazilaca koji im je faktički i obezbedio prolaz u ovo četvrtfinale. Jer Grci su zbog te koš razlike morali da jure razliku od 12 poena u međusobnom okršaju, koju na kraju nisu uspeli da stignu.

Čehe u odsustvu Jana Veselog predvodi Tomaš Satoranski, ali on nije jedini koji konstantno pruža dobre partije. Ima tu još dosta kandidata od kojih će Australijanci morati da se pripaze, a naročito u spoljnoj liniji odakle Česi gotovo ne promašuju.

Pored već pomenutog Petija Milsa, na obruč Češke kidisaće i Džo Ingls, Metju Delavedova i Aron Bejns, koji su u dosadašnjem toku prvenstva objektivno gledano prikazali najbolje igre kod Bumersa.

SVETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI - ČETVRTFINALE

Utorak
Argentina - Srbija 97:87 /Donguan/
/Skola 20 -  Bogdanović 21/

Španija - Poljska 90:78 /Šangaj/
/Rubio 19 - Sloter 19/

Sreda
13.00: (1,35) SAD (16,0) Francuska (3,50) /Donguan/
15.00: (1,25) Australija (17,0) Češka Republika (4,40) /Šangaj/

Napomena: Kvote su podložne promenama

×