{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Povrede mu došle glave
no_image.png

Lejkersi imaju nameru da otpuste bivšeg ol-star centra Demarkusa Kazinsa kako bi oslobodili mesto u rosteru. Problem je što popularni Bugi neće moći da se vrati na teren ove sezone zbog povrede  prednjih ukrštenih ligamenata, koju je zadobio tokom treninga u pripremnom delu. Lejkersi su se odlučili za ovaj potez pošto su navodno postigli dogovor o potpisivanju Markifa Morisa, koji je odkupio svoj ugovor od Pistonsa.

Borba sa povredama Kazinsa seže još od 2018. godine kada je igrao za Pelikanse, gde je pretrpeo povredu Ahilove tetive i kidanje kvadricepsa. Povreda ga je koštala gotovo pola sezone, pa je očekivano da će biti slobodan tokom leta. Kazins je našao novi angažman na leto, potpisao je jednogodišnji ugovor od 5.300.000 dolara sa Voriorsima i proveo veći deo sezone rehabilitujući povredu tetive. U igru se vratio u drugom delu sezone, pre nego što je povredio kvadriceps u prvom kolu plejofa.

Na iznenađenje svih Bugi se vratio za finalnu seriju plej-ofa, a to niko nije očekivao. Nakon završene turneje sa Voriorsima, Kazins je ponovo postao slobodan igrač. Lejkersi su imali viziju da ga upare sa Entoni Dejvisom i time ojačali svoju centarsku liniju. Uspešno su angažovali igrača sa invaliditetom početkom ove sezone, jer se očekivalo da će povreda kolena biti po strani. Potpisali su ga na jednu sezonu za 3.500.000 dolara. Kazins nije dočekao da odigra ni jednu utakmicu, jer je pretrpeo kidanje prednjih ukrštenih ligamenata pre početka sezone. Vremena za čekanje ponestaje, bliži se završnica, a Lejkersima je potreban zdrav visok igrač. Kao najbolju opciju vide rastanak sa Bugijem i dovođenjem  Morisa kako bi dopuni redove.

Moris je prosečno beležio 11 poena sa prosekom od 45 odsto uspešnosti, uključujući i najbolji procenat šuta za tri poena u karijeri (39,7 odsto), u 44 odigranih utakmica za Pistonse pre nego što su se dogovorili oko rastanka u petak.

Najnovije vesti


×