{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Kapiten Srbije ne može u Srbiju zbog supruga i sina Amerikanaca: Samo da se vratimo kući

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 1
“Ne mogu da shvatim i niko ne može da me ubedi da je to normalno pravilo”, kaže Jelena Bruks
Kapiten Srbije ne može u Srbiju zbog supruga i sina Amerikanaca: Samo da se vratimo kući
Jelena Bruks

Zlato i brona sa evropskih prvenstava, bronza sa Olimpijskih igara, zvanje najbolje košarkašice Srbije za 2017. godinu, ali i zabrana da se sa suprugom i sinom vrati u zemlju?! Kapiten ženske košarkaške reprezentacije Srbije Jelena Bruks, devojačko Milovanović, javno se na Fejsbuku požalila zbog toga što još od 16. marta ne može da uđe u zemlju zbog toga što su joj suprug i sin američki državljani.

A kako je strancima zabranjen ulazak u Srbiju u Mađarskoj je sa porodicom ostala i Jelena Bruks, koju je epidemija korona virusa tamo i zatekla s obzirom da je članica Šoprona.  Formalno-pravno tu je sve jasno, ali ljudski – mimo svake logike.
Kao što znate moj suprug i moj sin su američki državljani i nije im dozvoljeno da uđu u Srbiju. Ne mogu da shvatim i niko ne može da me ubedi da je to normalno pravilo. Oni su moja porodica, nisu ni prijatelji ni drugari koj želim da ‘uvučem’ u Srbiju”, napisala je Jelena opisujući neuobičajen problem sa kojim se susrela.

I problem koji traje već više od 40 dana.
Od 16. marta smo u Mađarskoj , u karantinu, ne izlazimo nigde. Ova država je u boljoj zdravstvenoj situaciji što se tiče broja zaraženih, još jedan razlog zašto smatram da ne postoji veliki problem da se članovima moje porodice odobri ulazak u državu. Sa dobrom namerom smo ostali ovde dok se situacija u Srbiji ne smiri , ali prošlo je već skoro dva meseca, i kao što se piše situacija se malo po malo smiruje, zato se nadam da ovaj moj status dođe gde treba”, apelovala je Jelena.

Za kraj, unapred zahvalna…
Stvarno želimo da se vratimo kući i zamolila bih da se mom suprugu i mom sinu odobri ulazak u Srbiju. Ako treba da se pregledamo, prekontrolišemo, da budemo u karantinu, štagod, samo da se vratimo kući”.

Nadamo se da će njen vapaj čuti i nadležni organi.

(FOTO: MN Press)

Najnovije vesti


×