{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
As Milvokija i Džordž konkurišu za još jednu nagradu
Kandidati za MVP: Janis, Harden i Džordž

Iz šampionskog sastava Golden Stejta niko. Mada će se mnogi zapitati kako to da nema ni Kevina Durenta, ni Stefona Karija, suština je da se nijedan od njih dvojice, niti bilo ko od saigrača, nije istakao u osnovnom delu sezone, pa se nije ni probio na listu kandidata za najboljeg igrača NBA lige, na kojoj su – objavila je zvanično ta organizacijaJanis Adetokunbo (Milvoki), Džejms Harden (Hjuston) i Pol Džordž (Oklahoma).

Svako sa svojim adutima, mada se čini da Grk ima najveće šanse da 24. juna na manifestaciji u Santa Moniki bude proglašen za MVP-a, jer je najbolji pojedinac Baksa u najboljoj sezoni ovog kluba još od 2001. Milivoki je trenutno u prednosti nad Torontom u finalu Istočne konferencije (2:0), velike zasluge za taj uspeh pripisuju se baš Adetokunbu i on je prvi favorit za najboljeg igrača sezone. Nešto manje šanse daju se Hardenu, koji je prosečno beležio 36,1 poen po meču, ali je zastao u polufinalu Zapada protiv Ratnika, dok analičati tek na treće mesto svestavaju Džordža.

Adetokunbo i Džordž su kandidati i za najboljeg odbrambenog igrača sezone, s tim da je konkurenciju zaoštrio lanjski laureat Rudi Gober iz Jute.

Oko rukija seozne lomiće se koplja između Dalasovog Luke Dončića, Finiksovog Deandre Ajtona i Atlantinog Trea Janga, kandidati za najboljeg šestog igrača su Montrezl Harel, Lu Vilijams (obojica iz LA Klipersa) i Donantas Sabonis (Indijana), a nagrada za košarkaša koji je najviše napredovao deliće se između Dearona Foksa (Sakramento), D’Anđela Rasela (Bruklin) i Paskala Sjakama (Toronto).

Najbolji trener biće proglašen na osnovu glasova za Majka Budenholzera (Milvoki), Majkla Melouna (Denver) i Doka Riversa (Los Anđeles Klipers).

FOTO: Reuters

Najnovije vesti


×