{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Kampaco, NBA karijera i prepreka od 6.000.000 evra

/ Izvor: mozzartsport.com
Neće to ići lako...
Kampaco, NBA karijera i prepreka od 6.000.000 evra

Argentinski reprezentativac Fakundo Kampaco (29) poslednjih nekoliko godina dovodi se u vezu sa NBA klubovima. Jedan od najboljih igrača Real Madrida dugo je već na meti Dalasa i San Antonija, međutim kako se može čuti iz mnogih relevantnih izvora, minimalno obeštećenje kojim se Kraljevski klub zaštitio verovatno će biti nepremostiva prepreka i za Sparse i Mevse. 

Kampaco je 2019. potpisao novi, petogodišnji ugovor sa Realom u kom stoji da NBA klub može da ga odvede ukoliko plati 6.000.000 evra. A kako je pravilnikom najjače košarkaške lige na svetu propisano da njeni članovi ne mogu da plaćaju obeštećenja veća od 700 i kusur hiljada evra, dolazimo do zaključka da bi sam Kampaco iz svog džepa morao da izdvoji 5.275.000 evra kako bi se okušao u NBA ligi. 

Naravno, problemi ovakve vrste rešavaju se tako što američki klubovi ispod žita odrade posao i kroz ugovor vrate novac igraču kog dovode, ali u vreme krize koja vlada pitanje je da li će bilo koji tim rizikovati i dovoditi igrača iz Evrolige za toliki novac. 

Kampaco je u tekućoj sezoni u proseku beležio 9,9 poena i 7,1 asistenciju za nešto više od 23 minuta provedena na terenu u evroligaškim mečevima. Real je vodio do osvajanja Kupa kralja s učinkom od 13,6 koševa i 10,3 dodavanja, zasluženo osvojivši nagradu MVP tog turnira.

Najnovije vesti


×