{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Najnovije pojačanje crveno-belih biće u rotaciji za meč protiv Baskonije
Kalin Lukas ide sa timom u Vitoriju

Trener Crvene zvezde, Dragan Šakota neće predvoditi ekipu u Vitoriji zbog zdravstvenih problema vezanih za vene, pa će njegovu ulogu preuzeti pomoćni trener, Andrija Gavrilović. Sa druge strane, navijači crveno-belih sigurno će biti zadovoljni vešću da će se najnovije pojačanje kluba sa Malog Kalemegdana, Kalin Lukas, naći u rotaciji za meč sa Baskonijom.

Zvezda će taj meč igrati u četvrtak sa početkom od 21.00, a pobeda bi mogla dodatno da ih približi i uključi u trku za plasman u plej-of. Napomenimo da crveno-beli trenutno imaju samo jednu pobedu manje od glavnih konkurenata u borbi za jedno od poslednjih mesta.

Baš zbog toga će učešće Lukasa u timu biti veliki plus, jer će rasteretiti ostale ključne igrače. Iskusni strateg Zvezde je pred put njegovih igrača u Vitoriju pričao o tome koliko će Lukas pomoći timu u završnici.
"Kalin Lukas će pomoći u rotaciji i napraviti dobar posao kako igrači ne bi ušli u zamor", rekao je Šakota, a potom dodao:
"Ima svoj način pripreme. Dolazi ranije i odlazi kasnije od ostalih, šutira više. Za ova tri, četiri treninga koliko je sa nama, mogli smo da treniramo većim intenzitetom nego obično. On je bio dosta dobar, s obzirom na to da svi pričaju da nije imao zvanične utakmice. Ali on je radio, trenirao je u mestu gde je boravio. Kada neko ulazi po prvi put u novu sredinu naravno da tu ima i neuigranosti, ali on je u dosta dobrom stanju", rekao je Šakota.

Imala je Zvezda ove sezone problema da rastereti Bilija Berona i Kevina Pantera, koji su podneli veliki teret i imali "dosta minuta" uz svoje ime u poslednjih nekoliko meseci.
"Sigurno će biti u rotaciji. Praktično je jedina izmena. Moramo da izbegnemo izmene kakve su da Beron i Panter igraju plejmejkere, jer to nije njegovo mesto i mislim da ćemo biti malo 'logičniji' što se tiče rotacije", zaključio je Šakota.

Foto: Star Sport

×