{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Oglasio se i mladi plejmejker Jute
Kako je Egzum video blokadu nad Bobijem... (VIDEO)

Jutin plejmejker Dante Egzum oduševio je košarkaški svet blokadom o kojoj danas svi pričaju. Sa svojih 198 centimetara reprezentativac Australije uspeo je ono što i daleko višim igračima polazi za rukom - da Bobanu Marjanoviću servira blokadu u stilu najvećih majstora.

Podsetimo, početkom druge deonice Lu Vilijams i Boban Marjanović odigrali su odličan pik'n'rol, posle čega je loptu dobio srpski centar. Krenuo je Marjanović na zakucavanje, verovatno misleći da će imati lak posao, ali na putu do koša isprečio mu se 24 centimetara niži protivnik.
„Bila je to impresivna blokada. Iskreno, nisam verovao da će uspeti“, rekao je Egzumov saigrač Derik Fejvors.

A, evo i šta Egzum kaže o blokadi karijere.
„Znao sam da dolazi direktno na mene i zato sam hteo da skočim najviše što sam mogao. On je visok, zato sam izvukao svoj maksimum i uspeo da dohvatim loptu. Nisam hteo da mu dopustim da zakuca“, kaže Egzum.

Australijski reprezentativac otkrio je zatim detalje interesantnog razgovora sa Rudijem Goberom, koji mu je u šali rekao da mu ne krade posao.

Egzum je utakmicu sa Klipersima završio sa 10 poena (4/9 iz igre), te četiri skoka, pet asistencija i dve blokade. Juta je odnela važnu pobedu.

 

Najnovije vesti


×